Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Bygg och anläggning

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Skellefteå
ca 15 månader
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Bygg och anläggning

Är du händig och tycker om att arbeta praktiskt? Tycker du om att skapa något med händerna och samtidigt få vara med och bygga något som är bestående över tid – då kan byggnadsträarbetare vara något för dig.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad.

Plattform för lärande

För att du ska lära dig på bästa sätt använder ni Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

Talent tool

Med skolans talangverktyg hittar du både dina synliga och dolda talanger. Verktyget hjälper dig och din lärare att anpassa undervisningen utifrån ditt sätt att lära samt matcha dig mot eventuell APL-plats och kommande arbetsgivare.

Utbildningens inriktning: Träarbetare

Träarbetare, även kallad snickare, arbetar med många olika arbetsuppgifter. Du är med under hela byggprocessen om du arbetar med husbyggnation, från formsättning till takkonstrukturer och inredning. Yrket utövas i många olika miljöer: högt upp i ett höghus, vid byggnation av friggebod eller vid renovering av kök samt kökssättning.

För mer information om Bygg och anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Du ansöker via Skellefteå Kommun. Du fyller i webbansökan och hittar ansökningsdatum på Skellefteå kommuns hemsida

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.

Kostnader som kan tillkomma för utbildningen är kurslitteratur, arbetskläder och dylikt.

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bygg och anläggning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt