Visar 1-20 av 67 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 67 träffar
1
2
3
4

Att studera en komvuxutbildning inom bygg

Det finns många olika utbildningar att välja mellan för dig som vill läsa en komvuxutbildning inom bygg. Du kan läsa till bland annat följande:

  • Anläggningsarbetare
  • Betongarbetare
  • Byggnadsplåtslagare
  • Elektriker
  • Fastighetsskötare
  • Glastekniker
  • Golvläggare
  • Målare
  • VVS-montör och mycket mycket mer.

Läs mer om några av alla yrken som en komvuxutbildning inom bygg kan leda till här nedan.

Golvläggare

Som golvläggare arbetar du med att lägga mattor och golv av olika material som textil, linoleum eller parkett. Att ha en känsla för färg och form är bra egenskaper att ha som golvläggare. En del golvläggare specialiserar sig på vissa typer av inriktningar, exempelvis på golv och väggar i våtrum och badrum.

Målare

Målning, tapetsering, marmorering och dekorationsmålning är alla delar som ingår i målarens yrkesbeskrivning. Alla dessa kräver hantverkskunskaper. Arbetet som målare är ganska fritt och självständigt men kräver god planering och samordning av de moment som ska utföras. Som målare bör du ha god känsla för färg och form. Andra delar som ingår i arbetet är att ha kontakt med kunder, ta beställningar och hålla en god relation med leverantörerna.

VVS-montör

VVS är en förkortning för värme, ventilation och sanitet. Om du vill arbeta som VVS-montör kommer du att få installera och reparera rör för värme, vatten och sanitet i hus och olika anläggningar. Vid installationsarbeten krävs att du kan läsa ritningar och tekniska beskrivningar. Då kan det vara bra om du har goda kunskaper i exempelvis matematik.

Som VVS-montör kan du arbeta med många olika inriktningar. Du kan till exempel arbeta med att installera och reparera olika slags värmepannor, värmepumpar, värmeväxlare, golvvärmesystem, och styr- och reglerutrustning. Service och underhåll av VVS-anläggningar är ett arbetsområde som ökar i omfattning allt eftersom anläggningarna blir alltmer avancerade och datoriserade.

Att studera på komvux

Komvuxutbilding inom bygg innebär mycket praktisk kunskap vilket betyder att du efter studierna mestadels kommer arbeta ute på fältet istället för att sitta på ett kontor. Komvuxutbildningar inom bygg är oftast lite kortare och vissa kan även läsas på deltid, vilket innebär att du kan ha ett arbete eller annan sysselsättning vid sidan av.

Du som vill läsa en komvuxutbildning ska kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och det är din kommun som beslutar om du får läsa utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in