Visar 1-20 av 54 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 54 träffar
1
2
3

Som beteckning är samhällsvetenskap de vetenskapliga ämnen som studerar samhället ur olika aspekter. Det är en diffus linje mellan samhällsvetenskap och humaniora, och ämnena inom samhällsvetenskap är många.

Samhällsvetaren ingår i en sammanfattande skara av flera akademiker där alla har olika ämneskunskaper och funktioner i arbetslivet.

Gemensamt är att de på något sätt försöker förklara samhällets uppbyggnad och hur människor förhåller sig till de olika samhälleliga strukturerna.

Som samhällsvetare är man tränad i att, oavsett ämnesval eller inriktning, söka, bedöma och analysera information som kan komma att agera beslutsunderlag till politiska organ eller i näringslivet.

Ämnet samhällsvetenskap är väldigt brett som ämne vilket leder till att det finns många olika valmöjligheter på arbetsmarknaden. Som samhällsvetare kan man ofta arbeta inom statlig förvaltning då samhällsvetaren arbetar på departement, länsstyrelser, skattemyndigheten och andra verk.

Valmöjligheterna är många, och det är bara du som bestämmer vilken väg du vill gå!

Studera Samhällsvetenskap på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in