Visar 1-20 av 51 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 51 träffar
1
2
3

De studieförberedande utbildningarna är till för dig som vill förbereda dig som student för högskole- och universitetsstudier så långt som det är möjligt. Det finns flera olika utbildningar som alla fungerar som en inkörsport till universitetsstudier.

Studieförberedande utbildningar kan också fungera som behörighetskomplettering. När du läser en studieförberedande utbildning ät tempot på studierna högre, likväll som kraven och du kommer att få lära dig den självdisciplin som krävs för att klara av studier på högskole- och universitetsnivå.

Studera Studieförberedande utbildningar på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in