Visar 1-20 av 29 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 29 träffar
1
2

Komvuxutbildning inom IT

Om du behöver grundläggande behörighet, vill höja ett betyg eller komplettera ämnen för att senare söka till högre studier så är det enskilda komvuxkurser som du ska läsa.

Det finns många ingångar till IT-branschen och det finns många olika data- och IT-utbildningar på komvuxnivå att välja mellan.

  • CAD
  • Informationsteknik
  • IT/Nätverk
  • IT-säkerhet
  • Programmering
  • Systemvetenskap/systemutveckling
  • UX-design

Vad är IT?

IT, eller informationsteknik som det egentligen står för, är ett annat viktigt begrepp inom data och IT. IT är samlingsordet för de tekniska möjligheter som skapats av datateknik och telekommunikation.

Jobb inom IT

Då det är ett väldigt brett ämne med olika inriktningar så finns det olika behov och efterfrågan efter utbilda inom IT varierar inom de olika delar som man kan jobba inom. Då IT är framtiden så lönar det sig att utbilda sig inom detta ämne, då du kommer ha bättre förutsättningar än dina konkureenter när du söker jobb i framtiden.  

Komvuxutbildning inom IT på distans

Om du vill kombinera dina studier med arbete är distansstudier något som kan passa dig. När du läser på distans har du möjlighet att själv planera när du vill plugga. Men det gäller att du har bra självdisciplin, för att plugga på distans kräver lika mycket av dig som klassrumsundervisning. Det du behöver för att kunna genomföra distansstudier är en dator med internetuppkoppling. Ibland kan även vissa sammankomster på skolan förekomma.

Att studera på komvux  

Att studera en komvuxutbildning motsvarar den utbildningen som du kan studera på gymnasiet, men skillnaden är att studieuplägget och takten är anpassad för vuxna.

På komvux är undervisningstimmarna färre än på gymnasiet och därav kan du arbeta mer självständigt samtidigt som du får ta eget ansvar för dina studier.

Om du vill läsa på komvux ska du ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med din ansökan och svara på dina frågor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in