Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Mer om Komvuxutbildningar inom information och media

Information, media och IT går allt mer hand i hand. Området blir också viktigare i takt med teknikutvecklingen. Varje typ av media har sina specialiteter och funktioner – som alla kräver särskilda kompetenser. En komvuxutbildning inom information och media ger dig grundläggande kunskaper som du kan använda i arbetslivet men framför allt ha nytta av om du går vidare till högre studier.

Om du behöver komplettera dina gymnasiebetyg finns det många komvuxkurser inom information och media att välja mellan. Du kan bland annat läsa fotografisk bild, digitalt skapande, grafisk illustration, grafisk kommunikation, jornalistik, kommunikation, retorik, medieproduktion och mycket mycket mer.

Börja din karriär inom information och media med en komvuxkurs

Du kan också läsa ett helt utbildningsprogram inom information och media. Välj bland annat mellan grafisk produktion och marknadsassistent.

Studieupplägg anpassat för vuxna på komvux

En utbildning på komvux motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen. Om du väljer att läsa flera komvuxkurser kan du få hjälp att sätta ihop en individuell studieplan som du sedan följer under din studietid. Om du vill söka en komvuxutbildning inom information och media kontaktar du Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Läs komvux på distans

Många komvuxkurser inom information och media ges på distans. Att läsa på distans innebär att du läser på egen hand när det passar dig och all kontakt med lärare och klasskamrater sker via webben. Tänk på att det på vissa kurser och utbildningar kan förekomma träffar. Distansutbildningar kräver god självdisciplin eftersom du studerar på egen hand.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in