Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-9 av 9 träffar

programmering komvux

Att lära sig programmera är som att lära sig ett helt nytt språk. Som programmerare kan du vara specialiserad inom ett språk eller kunna flera.

Utvecklas som programmerare

Eftersom utvecklingen ständigt går framåt är det viktigt att du håller dig uppdaterad med vilka olika språk som används i branschen. 

Att arbeta som programmerare 

Att arbeta som programmerare är ett väldigt varierande arbete. På en del arbetsplatser får du skriva mer omfattande programmeringsuppgifter varpå andra arbetsplatser så ingår programmeringen i systemutvecklarens uppgifter.

Olika yrken inom programmering

Som programmerare kan du arbeta med allt ifrån spel i mobiltelefoner till avancerade styrsystem inom industrier. Vanligtvis arbeta du utifrån de riktlinjer som systemutvecklaren tagit fram men idag är gränserna mellan systemutvecklare och programmerare allt mer diffusa och arbetet flyter allt mer ihop. 

Arbeta i team

Viktigt att tänka på är att du som programmerare oftast alltid jobbar i team. Det betyder att, även om du också jobbar ensam med att koda på din dator, du behöver vara beredd på att samarbeta med till exempel projektledare, designers och andra programmerare. 

Komvuxutbildning inom programmering

Komvux- och vuxenutbildningar inom programmering är ofta kortare grundläggande utbildningar som du kan läsa fristående eller komplettera med högre utbildning. 

Hur ansöker du till en programmeringsutbildning på komvux? 

För att söka en komvuxutbildning kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun. Om den utbildning du vill läsa inte finns så har din kommun möjligheten att köpa in kursen från ett privat utbildningsföretag som erbjuder komvuxutbildning.

Många privata vuxenutbildningsanordnare har även avtal med flera kommuner så att du kan läsa även deras utbildningar. Kontakta din hemkommun för att veta hur det kan fungera för just dig. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in