HR-assistent

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Solna
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

HR-assistent

Har du ett stort intresse för personalfrågor? Anser du att det är viktigt att trivas på sin arbetsplats för att lyckas? Då är vår utbildning till HR-assistent något för dig! Efter utbildningen kommer din kompetens att efterfrågas i många olika branscher och du kan börja jobba direkt.

Som HR-assistent stöttar du HR-avdelningen inom en rad olika områden. Det kan handla om allt från rekrytering och löneadministration till arbetsmiljöarbete. Du behöver därför ha en bred kunskap om lagar och regler och förstå hur människor fungerar i olika situationer. Allt det kommer du såklart att få lära dig på Astar.

På Astars utbildning till HR-assistent utvecklar du dessutom din kompetens inom administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter. Du får även öva på kundservice, att kommunicera med dina medarbetare och att bygga affärsrelationer.

I utbildningen ingår grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö, diskrimineringsfrågor och metoder för att arbeta säkert och ergonomiskt. HR-assistenter har ofta många olika sorters arbetsuppgifter och du får därför träna upp din förmåga att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete.

Det här är utbildningen för dig som vill vara med och skapa framtidens säkra arbetsplatser.  Efter utbildningen på Astar får du en viktig yrkesroll, både för din framtida arbetsplats och för dina blivande kollegor.

För mer information om HR-assistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Utbildningstakten är 100 %. Du har klassrumsundervisning cirka 2,5 dagar i veckan under dagtid, vanligen mellan klockan 08.00–16.00. När det inte är lektioner i klassrummet har du självstudier hemifrån eller i vår studieverkstad.  Praktik med obligatorisk närvaro ingår i utbildningen.

Du har dessutom under hela utbildningen tillgång till en digital plattform, där du får ett extra stöd i undervisningen.

Kursinnehåll

  • Företagsekonomi 1 100p
  • Information och kommunikation 1 100p
  • Administration 1 100p
  • Information och kommunikation 2 100p
  • Administration 2 100p
  • Ledarskap och organisation 100p
  • Personaladministration 100p
  • Affärskommunikation 100p
    Totalt: 700p

Efter utbildningen

När du är klar hos oss går du in i en roll som HR-assistent.
Här stödjer du personalchefen på din arbetsplats och har varierande arbetsuppgifter – arbetsuppgifterna kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek, men vanliga uppgifter kan vara:

· Stöd till personalchefen
· Ta fram information eller sammanställa statistik
· Delta i utredningar
· Lönefrågor
· Rekryteringsarbete och administration av anställningskontrakt
· Personalbemanning
· Arbetsmiljöarbete
· Arbetsrättsliga ärenden som t.ex lokala fackliga förhandlingar
· Stöd till chefer i rehabiliteringsprocesser
· Personaladministration
· Skriva anställningsavtal
· Svara på HR frågor
· Utöver det kan du t.ex hjälpa med löneadministration såsom kontroll av löner, arbetsgivarintyg, rapportering till olika myndigheter så som Försäkringskassan, Collectum etc.
· Kontakt med myndigheter och daglig kontakt med både chefer och anställda

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.

Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.

Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här 

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: HR-assistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000

Recensioner

Snittbetyg: 2,6

Baseras på 7 recensioner.

Tesfaalem Gebrekal

Trots att utbildningen har varit på distans , har kommunikationen och personalens tillgänglighet fungerat väldigt bra. Personalen har varit lyhörda, hjälpsamma och tillgängliga när man vill nå de. Engagemanget från APL-samordnare var otroligt bra, trots att en ordnad praktikplats, motiverade mig till jag ska aktiv kunna söka och få fler möjlig...

Visa mer
Isabel

Jag är verkligen nöjd med denna skola och upplägget. Astar är skolan för dig som vill satsa seriöst på dina drömmar! Skolan ordnar dessutom en väl genomtänkt period för praktik; där du som elev får god hjälp att hitta en praktikplats! För övrigt har APL-samordnaren ett fantastiskt engagemang i sitt arbete med att hjälpa alla elever att hitta en ...

Visa mer
Anonym

Läser till HR-assistent och har hört att några från klassen skriver illa om skolan i detta forum. Dessa individer tar mkt plats i gruppen, hörs mest och tycker till om allt. Läraren behövde sätta någon gräns för det urartade vilket de ej uppskattade och gör vad som helst för att svartmåla läraren och skolan. Jag är helnöjd med utbildningen och s...

Visa mer