Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Komvuxutbildning till ekonomiassistent

När du studerar en komvuxutbildning för att bli ekonomiassistent så kommer du att få studera olika ämnen. Detta är kurser som erbjuds på gymnasienivå, och de kurser är bland annat:

  • Företagsekonomi
  • Information och kommunikation
  • Administration
  • Redovisning
  • Affärsjuridik
  • Affärskommunikation

Med den framtida kunskap efter en avslutad utbildning så kommer du ha kunskap om hur man gör sammanställningar, beräkningar, avstämningar samt informerar om resultat till företag. En ekonomiassistent har ofta extra ansvar inom några olika områden så som administrativa avdelningar, personalavdelningar, ekonomi och redvisning, försäljning och inköp men ekonomiassistenter arbetar även inom andra avdelningar och inom andra brancher så som logistik, spedition eller motsvarande. Som ekonomiassistent arbetar man väldigt ofta på ekonomiavdelningar.

Jobba som ekonomiassistent

När man är utbildad ekonomiassistent så har man en bred arbetsmarknad framför sig. Konkurensen för ekonomiassistenter är stor och det finns många som arbetar inom detta området. Många företag efterfrågar fortfarande ekonomiassistenter, då det är någonting som alla företag har behov av. Det är ett varierat yrke med goda arbetsförutsättningar. När man är utbildad till ekonomiassistent så kan man enkelt välja att specialisera sig samt ta extrakurser om det behövs för att bli mer kompetent inom ett specifikt arbetsområde.

Att studera på komvux

Att studera en komvuxutbildning motsvarar den utbildningen som du kan studera på gymnasiet, men skillnaden är att studieuplägget och takten är anpassad för vuxna.

På komvux är undervisningstimmarna färre än på gymnasiet och därav kan du arbeta mer självständigt samtidigt som du får ta eget ansvar för dina studier.

Om du vill läsa på komvux ska du ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med din ansökan och svara på dina frågor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in