Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


18 nov 2022
Frågor om utbildning
Hej!

Jag funderar på att börja plugga igen, men skulle behöva läsa tex Matte B innan jag kan göra det. Har ni nån man kan få prata med för att gå igenom såna här saker? :)

/

Svar:

Hej,

Då är det på Komvux du ska studera. Du kan ta kontakt med Komvux i din kommun för att göra upp en studieplan och få hjälp med dina frågor kring det.

Lycka till! /Petra,SYV

18 nov 2022
lärarexamen med omställningsstöd
Hej!

Jag behöver läsa motsvarande matematik c för att komma in på den nationalekonomi jag behöver för att i sin tur läsa en lärarexamen med omställningsstöd, som jag förstår det.

Detta trots att jag har flera år som lärare i ryggen och trots att jag redan har en magisterexamen i statsvetenskap.

Har jag förstått detta rätt?

Vilka kurser ska jag söka på och var hittar jag anmälan? Jag har redan försökt söka på era rubriker och i erat forum, men hittar inte rätt svar på mina frågor.

Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte svara på det. Du bör ta upp frågan med CSN och/eller med den högskola där du vill studera. Du söker sedan det du ska läsa på Antagning.se.

Lycka till! /Petra,SYV

18 nov 2022
El-och elektronikutbildningar i Malmö
Jag vill gå el och elektronik Utbildning men det finns inte malmö varför?om man går en utbildning och studerar heltid så kan man ta bidrag fån csn? Och hur mycket tar man en månad

Mvh

Svar:

Hej,

Det finns El-och elektronikutbildningar i Malmö. Du hittar dem här: https://www.studentum.se/utbildning/el-elektronik-malmo/c874-d82779

Om du studerar på heltid kan du under 2020 normalt få 2 715 kronor i veckan. En del av den summan är bidrag (823 kronor) och en del är lån som du senare ska betala tillbaka (1 892 kronor). I vissa fall kan du få mer bidrag eller låna mer pengar. Ni kan läsa mer om detta och även göra en uträkning på hur mycket han kan få här här: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/studiemedel.html#h-Hurmycketpengarkanjagfaochlana. 

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in