Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


11 maj 2022
Hur blir jag undersköterska?
Hejsan det är så att jag har börjat intressera mig för att arbeta inom vården som undersköterska och när jag gjorde min värnplikt gjordes den som beredskapsman och jag studerade på vårdskola och jag bifogar det som jag läste där tänkte om det går att använda sig av det eller om jag måste göra allt från början. Så här nedan kan det läsas igenom och kanske kunde jag få någon återkoppling på vad som behövs.


Med Vänliga Hälsningar,

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli undersköterska! Det är mycket möjligt att du redan kan få undersköterskejobb med din utbildning så du skulle kunna börja med att kolla med arbetsgivare som du vill jobba för. Men annars så kan du ta kontakt med Komvux i din kommun. De kan kolla på dina gamla betyg och se om du behöver komplettera och med vad. Sedan kan de göra upp en studieplan så att du kan bli undersköterska snarast möjligt. Kommer du inte in på en Komvux-utbildning finns det privata utbildningar till undersköterska man kan gå. 

Lycka till! /Petra,SYV

10 maj 2022
Vad ska jag läsa på Komvux?
Hej!
1992 tog jag studenten från 2-årig ekonomisk gymnasieutbildning.
Jag har sedan dess arbetat, men tänkte nu byta bana.

Som jag har förstått, så räknas inte min 2-åriga gymnasieutb som gymnasiekompetens,
utan jag skulle behöva läsa upp bla Svenska, Engelska, Matte ?

Väljer jag då olika kurser från er så jag kan hålla mej på 50&, isf vilka kurser eller är det ett heltidsprogram som man ska gå?

Svar:

Hej,

Du ska ta kontakt med Komvux i din kommun så hjälper de dig att titta på vad det är du behöver komplettera med för det mål du har i åtanke. 

Lycka till! /Petra,SYV

07 maj 2022
Hur lång är studietiden?
Hej.

Har funderat på att studera till VVS Montör. Kan inte hitta hur lång utbildningen är.

Mvh

Svar:

Hej,

Inom VVS finns ett stort utbud bland YH-utbildningarna. De är alla på två år. Ta gärna kontakt med skolorna som arrangerar utbildningen för mer information.

Lycka till! /Petra,SYV


    Nyhetsbrev
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
    Logga in