Handel och försäljning - Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Umeå
ca. 34 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Bli den säljare du själv vill få hjälp av.

Vi lär dig allt om försäljning och kundservice inom detalj- och dagligvaruhandel. Utbildningen ger dig de förutsättningar och den erfarenhet som du behöver för att lyckas inom branschen och gör dig till en stark säljare. Lär dig om varuhantering, exponering, produktkunskap och professionellt bemötande. Kundkontakten är bland det bästa med yrket, som passar dig som är social och tycker om att träffa nya människor. Det är samtidigt en fördel om du är flexibel och kreativ. Men det viktigaste är viljan att lära dig nya saker för resten faller på plats när du går på Astar.

För mer information om Handel och försäljning - Lärlingsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Utbildningen är en lärlingsutbildning. Det innebär att cirka 70 % av studietiden görs på en arbetsplats där du har en egen handledare.

GOOGLE FOR EDUCATION

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Googlefor Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

Kursinnehåll

  • Orienteringskurs 1c 50p
  • Servicekunskap 100p
  • Branschkunskap – handel och administration 100p
  • Personlig försäljning 1 100p
  • Personlig försäljning 2 100p
  • Praktisk marknadsföring 1 100p
  • Praktisk marknadsföring 2 100p
  • Näthandel 1 100p
  • Handel och specialisering 100p

Efter utbildningen

Butikssäljare till privatpersoner inom dagligvaruhandeln, bilhandlare, resesäljare eller grossistsäljare till nån som ska bygga om sitt badrum. Det kan även vara som företagssäljare till andra företag B2B. Ofta vidareutbildar de stora butikskedjorna personalen med chans till karriär som tex färskvaruansvarig eller butikschef.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här

Du ansöker via Umeå Kommun. Du fyller i webbansökan och hittar ansökningsdatum på Umeå kommuns hemsida.

Reportage

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Handel och försäljning - Lärlingsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Industrivägen 28
901 30 Umeå

Tel: 010-43 44 000