Visar 1-20 av 26 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 26 träffar
1
2

Att studera en komvuxutbildning inom restaurang och kök

För dig som vill läsa en komvuxutbildning inom kök och restaurang finns det många olika inriktningar som du kan välja mellan. Du kan bland annat läsa kock, kallskänka, konditor/bagare och studera ämnet livsmedel. Komvuxutbildningar är bra för dig som vill komplettera dina gymnasiebetyg eller förbereda dig för högre studier. Komvuxutbildningar inom kök och restaurang kan även ge dig en bra grund att stå på inför kommande arbetsliv då de är yrkesförberedande. Vissa av dessa komvuxutbildningar innehåller även praktik, på så vis får du en bra bild av arbetslivet och det yrke som du antagligen kommer att arbeta med i framtiden.

Att arbeta inom restaurang

De olika yrkerna inom kök och restaurang har väldigt varierande arbetstider. De kräver att du har hög stresstålighet samt att du är serviceinriktad och tycker om att träffa mycket människor. Efter en avklarad utbildning så kommer du att kunna arbeta på många olika platser, i skolkök, restauranger, på olika bagerier/konditor. Du kan även arbeta som frukostvärd/värdinna, inom chaukerier/delikatsser och med catering.

Komvuxutbildningar inom restaurang på distans

Det finns många komvuxutbildningar inom kökoch restaurang på distans. Distansutbildningar ger dig möjlighet att själv planera dina studier. Du kan till exempel ha en annan sysselsättning vid sidan av studierna. Distansstudier är också bra för dig som vill läsa en utbildning som inte finns in din hemkommun, men samtidigt inte vill flytta. Tänk på att distansutbildningar är lika krävande som utbildningar i klassrum, så du behöver vara disciplinerad och ta ansvar för dina studier.

Att studera en utbildning på komvux

Att studera en komvuxutbildning motsvarar den utbildningen som du kan studera på gymnasiet, men skillnaden är att studieuplägget och takten är anpassad för vuxna.

På komvux är undervisningstimmarna färre än på gymnasiet och därav kan du arbeta mer självständigt samtidigt som du får ta eget ansvar för dina studier.

Om du vill läsa på komvux ska du ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med din ansökan och svara på dina frågor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in