Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Ekonomi- och redovisningsassistent

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Solna
ca. 40 veckor
CSN-berättigad

Om utbildningen

Ekonomi- & redovisningsassistent

Det här är en spännande och bred utbildning inom ekonomi, redovisning och administration för dig som vill arbeta som exempelvis ekonomiassistent, redovisningsassistent eller löneadministratör.

Utbildningen ger dig alla kunskaper som krävs för att du ska kunna arbeta med ekonomiska frågor på ett företag. Du lär dig löpande bokföring, avstämningar, bokslut och ekonomistyrning. Utbildningen ger dig även kunskaper i det marknadsledande bokförings- och faktureringsprogrammet Visma.

Efter utbildningen kommer du kunna ta hand om företagets bokföring, utbetalningar och löner. I yrkesrollen ger du service till såväl kunder som anställda. Utbildningen passar dig som är noggrann, driven och serviceinriktad.

För mer information om Ekonomi- och redovisningsassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

En vanlig klassrumsutbildning sker på dagen mellan 08:30 – 15:30. Då är du in skolan två till tre dagar i veckan.

Har din kommun avtal för kvällskurser är dessa mellan klockan 17.30 till 20:30 I slutet av utbildningen är du på praktik – praktiken utgör minst 15 % av utbildningen.

Går du som lärling kommer du att vara fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan.

Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

Studerar du på distans är det via en digital läroplattform – Google Classroom och skriver slutprov på skolan i varje kurs. Slutprov sker efter varje kurs och att vara cirka 1 gång i månaden.

Praktiken är upplagd på samma sätt som för klassrumsutbildingen.

Kursinnehåll

  • Företagsekonomi 1 100p
  • Information och kommunikation 1 100p
  • Företagsekonomi 2 100p
  • Personaladministration 100p
  • Programhantering 100p
  • Redovisning 2 100p
  • Affärsjuridik 100p
  • Affärskommunikation 100p
    Totalt 800 poäng

OBS: Bor du i Nacka kommer det att skilja sig (programhantering ingår ej).

Efter utbildningen

Du kan efter utbildningen arbeta som exempelvis ekonomiassistent, redovisningsassistent eller löneadministratör.

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ekonomi- och redovisningsassistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 6 recensioner.

E
Vi är 60 elever som alla säger samma sak. Lärarna har inte behörighet. Omöjligt få tag på lärare. Datum ändras. Lärare sparkas och sägs upp. Allt har varit kaos och vi har inte lärt oss något. Spara din tid och ta en annan skola!!! Dem sätter höga betyg fast dem inte lärt ut något alls. Vad du än gör ta inte denna skola!!!
Astar AB Kommentar:
Hej!

Vi beklagar att ni känner så. Detta är inte okej och vi vill väldigt gärna ha kontakt med er så att vi vet vilken skola detta gäller så att vi kan ta detta med rätt skola.

Vi vill väldigt gärna följa upp detta tillsammans med vår kvalitetavdelning. Önskar därför att ni kontaktar oss genom att mejla mig, på nandini.burman@thorengruppen.se
Lurad
Studerar just nu min andra termin. Känns som ett stort jäkla skämt!! Lärarna är riktig katastrof!! Måste skriva en bok för att kunna förklara hur dåligt de är. Så väljer att bara skriva: sämsta skolan! Gör om! Gör rätt!! Byt ut personalen!!
Astar AB Kommentar:
Hej!

Vi önskar gärna att du kontaktar oss så får vi titta på ärendet tillsammans med dig. Kontakta gärna oss på nedan mejl.

info@astar.se
Claudette Yousef Bahko
Mycket givande kurs, där man får lära sig mycket
}