Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Fastighetsskötare/Bovärd

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Skellefteå, Umeå
850p, ca 34v.
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Fastighetsskötare/Bovärd

Läs till fastighetsskötare / bovärdVill du bli ett riktigt fastighetsproffs?

Vill du ha hela huset och dess omgivningar som arbetsplats? Värme, ventilation, driftcentral, alla elektriska installationer liksom mer vardagliga saker som lås, fönster – allt måste ha fortlöpande tillsyn. Som fastighetsskötare/bovärd har du ett fritt och rörligt arbete med mycket eget ansvar.

För att trivas som fastighetsskötare/bovärd är det bra om du har lätt för att skapa relationer och har bra samarbetsförmåga. Det krävs också att du kan ta egna initiativ och på egen hand strukturera ditt arbete.

Du är fastighetsägarens förlängda arm och är kontaktperson för alla boende. Du samordnar den dagliga driften av reparations- och underhållsarbeten för t ex en bostadsrättförening eller ett fastighetsbolag. Din sociala kompetens är också viktig eftersom du kommer att möta många människor i ditt dagliga arbete. Som fastighetsskötare/bovärd är du fastighetsägarens ansikte utåt och har ständig kontakt med boende, entreprenörer och leverantörer. Goda kundrelationer skapar en hög trivselfaktor och bidrar till att färre flyttar. Du kommer också att få kunskap om växter samt anläggning och skötsel av utomhusmiljö.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i Astars verkstad. Du använder dig också av deras digitala lärplattformar ELITS och LEARNWARE för att utföra vissa uppgifter. Du har möjlighet att läsa vissa delar av utbildningen som distanskurser. Du studerar i din egen takt, vi lägger upp en studieplan som passar just dig, utbildningen är ca 34 veckor lång.

För att få en ingång till arbetslivet och knyta kontakter som kan leda till jobb får du göra praktik på en arbetsplats, APL på minst 6 veckor. Du har också möjlighet att praktisera längre om du önskar.

Du kan också läsa denna utbildning som lärling: Som Lärling går du 1 dag i skolan och 4 dagar är du ute på praktik. Du lär dig alltså ”live” på plats och knyter viktiga kontakter som kan hjälpa dig att få jobb efter utbildningen.

Framtid

Utbildningen till Fastighetsskötare/Bovärd ger dig stora möjligheter till ett jobb inom drift, skötsel och underhåll av tekniska system i fastigheter.

För mer information om Fastighetsskötare/Bovärd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga behörighetskrav. Goda svenskkunskaper för att kunna tillgodogöra dig utbildningen och kunna kommunicera på praktikplatserna.  

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Kostnader

När du studerar på kommunal vuxenutbildning kan du få studiemedel från CSN. Du kan ansöka om bidrag och lån eller enbart bidrag. 

Astar

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsskötare/Bovärd

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Du kanske också är intresserad av: