Visar 1-20 av 72 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 72 träffar
1
2
3
4

Komvuxutbildning inom vård

Drömmer du om att jobba som undersköterska? Många yrkesprogram på komvux gör att du kan arbeta som undersköterska. Som undersköterska arbetar du nära patienten och det är därför viktigt att du har ett stort människointresse och förmåga att förstå patienternas situation. En undersköterska jobbar inom de flesta områden i vården som till exempel på vårdcentral, förlossning, inom akutsjukvården, äldreomsorgen, psykiatrin, hemtjänsten etc. Med en utbildning till undersköterska i bagaget kan du sedan vidareutbilda dig inom yrkeshögskolan som erbjuder utbildningar till specialistutbildad undersköterska med flera olika inriktningar.

Vård som begrepp betyder ”tillsyn som är förenad med någon form av behandling eller annan åtgärd”. Att arbeta inom vården handlar om att jobba med människor som behöver dig och din kunskap för att må bättre.

Du som vill ha en grundutbildning inom vård kan börja med en komvuxutbildning. Du kan till exempel läsa ett yrkesprogram till undersköterska eller bli undersköterska genom att läsa vård- och omsorgsprogrammet. Dessa vuxenutbildningar erbjuder olika inriktningar så som barnhälsovård, äldreomsorg, psykiatri, sjukvård etc. Du kan också läsa till skötare inom psykiatrisk vård och stödassistent/vårdare inom funktionsnedsättning.

Du som vill komplettera din utbildning med en komvuxkurs kan till exempel läsa medicin, psykiatri, socialt arbet, lindrande vård, komplementärmedicin, akutsjukvård och mycket mycket mer.


Läs komvuxutbildning inom vård på distans

Många av vårdutbildningarna på komvux kan läsas på distans. Det innebär att du läser på egen hand när det passar dig och all kontakt med lärare och klasskamrater sker via webben. På vissa vårdutbildningar kan träffar förekomma. Distansutbildningarna kräver god självdisciplin då du studerar mycket på egen hand.

Att studera vård på komvux

Ett yrkesprogram på komvux är på gymnasienivå men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera vård bestämmer du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in