Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Målare

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Solna
70 veckor
Deltid
CSN-berättigad

Målare

Är du praktisk lagd, kan ta eget ansvar & gillar att umgås med människor?

Här lär du dig att jobba med färg kombinerat med fantasi och form. Du lär dig jobba på väggar, tak, med dekorationsmåleri, i renoveringsarbeten, fönster och våtrum i både inom- och utomhusmiljöer. Utbildningen erbjuder en bred kunskap inom yrkesmåleriet. Du lär dig att hantera våtrumsmålning, brandskyddsmålning, rostskyddsmålning, dekorationsmåleri och fönsterbehandlingar. Som målare är du eftertraktad eftersom din jobbplats kan vara i bostäder, skolor, kontor, sjukhus och industrier.

Hur går utbildningen till? 

Under utbildningen får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggkunskap. Du kommer att få lära dig grunderna i måleri vilket innebär grundning av väggar/tak och snickerier samt spackling av väggar och tak. Du kommer även få prova på att sätta olika sorters väv och tapeter. I utbildningen lär du dig även utomhusmålning såsom fasad-, dörr- och fönstermålning. Lektionerna ges 2,5 dagar i veckan mellan 8:30-15:30 samt 9:00-13:00

För mer information om Målare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vem kan söka?

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här yrkesutbildningen på komvux. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som matchar arbetsmarknadens krav. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig till högre studier!

Kursinnehåll

Måleriprocessen - 200 poäng

Måleri 1 - 200 poäng

Måleri 2 - 200 poäng

Måleri 3 - 200 poäng

Måleri 4 - 200 poäng

Totalt: 1000 poäng

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Målare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt