Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil
Visar 1-20 av 76 träffar
Visar 1-20 av 76 träffar

Det finns väldigt många olika komvux- och vuxenutbildningar inom ekonomi och det är inte lätt att att hitta rätt i djungeln av komvuxutbildningar. För att göra det lite enklare för dig så har vi skapat underkategorierna administration, företagande/entreprenörskap, internationell ekonomi, organisation/ledarskap och redovisning/bokföring. Vet du redan nu vilken inriktning du är intresserad av inom ekonomi så kan du begränsa din sökning.

Ekonomiutbildningar på komvux

Komvux är en grundläggande vuxenutbildning på gymnasial nivå, med ett förhållandevis stort kursutbud. En ekonomiutbildning på komvux är studiemedelberättigad och kostnadsfri. Är du intresserad av att läsa en ekonomiutbildning på komvux så ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Distansutbildningar i ekonomi på komvux

Flera komvux- och vuxenutbildningar kan läsas på distans vilket är ett perfekt alternativ för dig som kanske inte vill flytta till en annan ort eller som vill kombinera studier med arbete.

Att arbeta med ekonomi

De flesta ekonomer arbetar med att analysera och utvärdera ekonomiska resultat. De arbetar i industri- och handelsföretag, banker, konsultfirmor, försäkringsbolag, revisionsbyråer och intresseorganisationer. Många ekonomer är också verksamma i stat och kommun. I stora företag är ekonomen ofta specialiserad inom något specifikt område som till exempel ekonomisk styrning, finansiering och marknadsföring. Du kan även arbeta med inköp och försäljning om du har en ekonomisk bakgrund.

Som ekonom bör du vara intresserad av siffror och bra på att analysera. Det kan vara bra med goda språkkunskaper som ger konkurrensfördelar och detta är ett krav om du vill arbeta i internationella företag. Det är viktigt att du också lära dig att presentera komplicerad ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt för att ditt budskap till bland annat ledningen ska gå fram. Många företagsledare är ofta utbildade ekonomer i grunden.

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från komvuxutbildningar.se
Jämför
Logga in