Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

komvuxutbildningar inom ekonomi

Brett ämne med många möjligheter

Vill du läsa en kortare kurs i ekonomi eller gå mer på djupet och läsa en hel ekonomiutbildning? Oavsett vad du letar efter så hittar du olika typer av komvuxutbildningar här!

Att arbeta med ekonomi

Att läsa ekonomi kommer ge dig en stor valmöjlighet när det gäller dina framtida jobb. Många ekonomer arbetar med att analysera och utvärdera ekonomiska resultat. Som ekonom kan du bland annat arbeta i industri- och handelsföretag, banker, konsultfirmor, försäkringsbolag, revisionsbyråer och intresseorganisationer. Du kan jobba inom väldigt många olika branscher och på många olika företag helt enkelt. 

Som ekonom bör du vara intresserad av siffror och bra på att analysera. Det kan vara bra med goda språkkunskaper då det kan ge dig konkurrensfördelar, och om du vill arbeta på ett internationellt företag är det många gånger ett krav. Det är viktigt att du kan lära dig att presentera komplicerad ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt för att ditt budskap till bland annat ledningen ska gå fram. Många företagsledare är ofta utbildade ekonomer i grunden.

Komvuxutbildningar inom ekonomi

Komvux är en grundläggande vuxenutbildning på gymnasial nivå, med ett förhållandevis stort kursutbud. En komvuxutbildning inom ekonomi är studiemedelsberättigad och kostnadsfri. Är du intresserad av att läsa en komvuxutbildning inom ekonomi ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Distansutbildningar i ekonomi på komvux

Flera komvux- och vuxenutbildningar kan läsas på distans vilket är ett perfekt alternativ för dig som kanske inte vill flytta till en annan ort eller som vill kombinera studier med arbete.

Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in