Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Studera en komvuxutbildning till fastighetsskötare

En fastighetsskötare ser till så att olika delar i en fastighet fungerar som de ska, är säkra och inte trasiga. Om du bor i en hyreslägenhet så kanske du vet att om någonting går sönder så är det fastighetsskötaren som du kontaktar för att få hjälp att åtgärda problemet. Du kommer att få göra ganska så traditionella tjänster, detta kan vara som att skotta snö på vintern och vattna blommor på sommaren. Men du kommer också att få arbeta med mer tekniska sysslor så som snickeri eller VVS. Du kan studera bland annat:

  • Lokalvård
  • Fastighetsvärd
  • Fastighetstekniker
  • Bovärd

Det finns alltså en stor mängd olika inriktningar som du som vill läsa en komvuxutbildning till fastighetsskötare kan välja mellan.

Att arbeta som fastighetsskötare

Efter avslutad komvuxutbildning till fastighetsskötare kommer ditt jobb vara fritt och flexibelt. Du bör vara ansvarstagande och ofta kan du lägga upp ditt arbete som det passar dig. Det är ett rörligt jobb med många spännande arbetsuppgifter och du kommer att få möta många olika människor. Att vara fastighetsskötare innebär att du tar hand om en fastighet på in- och utsida.

Att studera på komvux

Att studera en komvuxutbildning till fastighetsskötare motsvarar den utbildningen som du kan studera på gymnasiet, men skillnaden är att studieuplägget och takten är anpassad för vuxna.

På komvux är undervisningstimmarna färre än på gymnasiet och därav kan du arbeta mer självständigt samtidigt som du får ta eget ansvar för dina studier.

Om du vill läsa på komvux ska du ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med din ansökan och svara på dina frågor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in