Komvux- & vuxenutbildning

Ventilationsmontör

Movant, i Göteborg
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Ventilationsmontör

Yrkesutbildning via Komvux

Som ventilationsmontör arbetar du mestadels inne. Du bygger och konstruerar de olika system som sköter vår luft. Du kan också arbeta med service och justeringar på olika anläggningar som handlar om just ventilation.

Det är ett självständigt arbete, många har en servicebil som man åker till olika jobb med. Det är en växande bransch som behöver många duktiga hantverkare. Kraven på bra luft i våra inomhusmiljöer växer tillsammans med jobbmöjligheterna.

Mål

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen är godkänd och följer de kvalitetskrav som PVF (Plåt & Ventilationsbranschens egen organisation för yrke och utbildning) ställer.

För mer information om Ventilationsmontör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Stockholm

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Stockholm! Boka via maildenis.jovanovic@movant.se så tar vi emot er på onsdagar kl. 13:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.

Göteborg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Göteborg! Boka viatoni.andersson@movant.se så tar vi emot er på tisdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.

Kursinnehåll

I utbildningen läser du grundläggande kurser som plåtslageriprocessen och plåtslageritekniker och slutligen specialkurser inom ventilationsplåtslageri. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Längd  

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år. Utbildningen till ventilationsmontör är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ventilationsmontör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights