Yrkesvux/Program (Komvux)

Murare SFI/SVA Grund

Movant, i Uppsala
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

18 mars, 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Murare SFI/SVA Grund

Murare SFI/SVA Grund - Yrkesutbildning via Komvux

Som murare jobbar du bland annat med traditionellt mureri, plattsättning och putsning av fasader. Muraryrket är ett av de äldsta inom byggjobben och det finns många olika arbeten inom yrket. Material och tekniker har utvecklats mycket men hantverksskickligheten är fortfarande lika stor. Muraren arbetar både inne och ute beroende på vad som ska byggas men det är oftast mer utomhusjobb. Inomhusarbeten kan vara inredningsjobb t ex murverk för en spis och olika dekorativa tegelväggar.

För mer information om Murare SFI/SVA Grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker viaUppsala kommunoch skickas viayrkesutbildningen i Uppsala. 

Vem kan söka?

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Längd

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år, utbildningen till murare är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag.

Kursinnehåll

I utbildningen ingår kurser inom Husbyggnad, plattsättning och murning. Där får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom betong och snickeri/träarbete. Därefter läser du kurser inom murning. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Mål

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Murare SFI/SVA Grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights