Yrkesvux/Program (Komvux)

Golvläggare SFI/SVA grund

Movant, i Uppsala
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

18 mars, 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Golvläggare SFI/SVA grund

Golvläggare SFI/SVA grund - Yrkesutbildning via Komvux

Som golvläggare, kallas ibland mattläggare, arbetar du med golvbeläggningar av bl a textil, plast, linoleum, kork och parkett. Du jobbar med allt från renovering till nybyggnationer. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t ex mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv eller att lägga golv i våtrum. Många golvläggare arbetar självständigt med en stor variation av uppdrag.

Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet såsom rivning av gamla mattor, spackling och slipning innan golvläggningen.

För mer information om Golvläggare SFI/SVA grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker via Uppsala kommun och skickas via yrkesutbildningen i Uppsala. 

Vem kan söka?

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Längd  

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, men cirka ett år. Utbildningen till golvläggare är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag.

Kursinnehåll

I utbildningen ingår kurser inom Husbyggnad och golvläggning. Där får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom till exempel murning och snickeri/träarbete. Därefter läser du kurser inom golvläggning. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Mål

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Golvläggare SFI/SVA grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights