Komvux- & vuxenutbildning

Supporttekniker IT

Movant, i Uppsala
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Gå yrkesutbildningen till dator och kommunikationstekniker!

En dator- och kommunikationstekniker kan sköta underhåll av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer. Att lösa supportärenden, utföra installationer av applikationer, system och servrar är också vanliga arbetsuppgifter. Företagets storlek styr ofta hur breda eller specialiserade arbetsområden man ansvarar för. Specialisering är dessutom något branschen ser mycket positivt på och det finns möjlighet att prova på några olika specialiseringar inom ramen för utbildningen.

Din kommande arbetsgivare kan vara allt från fristående konsultbolag till stat, kommun och landsting och framtiden inom yrket ser mycket positiv ut då fler arbetsuppgifter sköts via datorer. Någon behövs för att sköta alla dessa datorer, är denna någon du?

»Vill du veta mer om utbildningen? Skicka in en intresseanmälan för mer information!

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning. Det kan finnas möjlighet att nischa dig inom en av de många olika specialiseringar som finns inom branschen. Efter utbildningen kan du studera vidare på antingen yrkeshögskola eller högskola/universitet - om du i övrigt har de behörigheter som krävs.

För mer information om Supporttekniker IT, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Uppsala! Kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Lorencita Eckerström, mejl lorencita.eckerstrom@movant.se, för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Supporttekniker IT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights