Yrkesvux/Program (Komvux)

Byggnadsträarbetare "Snickare" SFI/SVA grund

Movant, i Uppsala
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Ca 1 år
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

18 mars, 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

 Byggnadsträarbetare "Snickare" SFI/SVA grund

Byggnadsträarbetare "Snickare" SFI/SVA grund - Yrkesutbildning till snickare via Komvux

Byggnadsträarbetaren, eller snickaren, arbetar med många olika arbetsuppgifter. Du är med under stora delar av byggprocessen då snickaren är med på många delar av ett bygge. Exempelvis om du jobbar med husbyggnation så är du med från formsättning till takkonstruktioner och inredning. Du är i många olika miljöer; högt upp i ett höghus och bygger nytt, på marken och bygger en friggebod eller vid renovering av ett hus eller att bygga ett nytt kök.

Uppdragen kan vara privata bostäder till större byggen. Även om yrket ständigt utvecklas med moderna maskiner, tekniker och material så är hantverket och stoltheten som snickare kvar.

För mer information om Byggnadsträarbetare "Snickare" SFI/SVA grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker via Uppsala kommun och skickas via yrkesutbildningen i Uppsala.

Förkunskaper

Godkänd i SFI kurs C eller motsvarande kunskaper.

Vem kan söka?

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Längd

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år. Utbildningen till snickare är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag.

Kursinnehåll

I utbildningen ingår kurser inom Bygg- och anläggning samt Husbyggnad. Du får grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom armering, murning och rivning. Därefter läser du kurser inom snickeri. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Parallellt med dina yrkeskurser kommer du även att studera studera SFI D och/eller svenska som andraspråk beroende på vilken nivå du ligger på. APL - 10 veckor (arbetsplatsförlagt lärande) Studier i klassrum innebär att du går i skola enligt schema och ska närvara på lektionerna.

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Mål

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsträarbetare "Snickare" SFI/SVA grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights