Komvux- & vuxenutbildning

Byggnadsplåtslagare

Movant, i Halmstad (+1 orter)
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbildning till byggnadsplåtslagare vid Movant

Som plåtslagare arbetar du oftast med både plåtfasader och plåttak. Du jobbar mestadels utomhus ibland på höga höjder, men arbete inomhus eller i verkstad förekommer också. Du gör byggnader täta för vatten genom att klä med plåt.

Arbetsuppgifterna varierar och självständigheten är stor. Jobbet kan vara att underhåll av gamla plåttak, konstruktion av nya tak och fasader men även tillverkning och montering av fönsterbleck och unika plåtdetaljer är vanligt. Det behövs många plåtslagare i Sverige, bristen är stor och det är ett yrke med stor variation i de olika uppdragen – tak, fasad, inomhusdetaljer såsom fläktar eller dekorativa detaljer i utemiljön.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen är godkänd och följer de kvalitetskrav som PVF (Plåt & Ventilationsbranschens egen organisation för yrke och utbildning) ställer. Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år.

För mer information om Byggnadsplåtslagare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursplan

 • Bygg och anläggning 1 - 200 p
 • Bygg och anläggning 2 - 200 p
 • Plåtslageriprocessen - 200 p
 • Plåtslageriteknik - grunder - 100 p
 • Ventilationsplåtslageri 1 - 100 p
 • Byggnadsplåtslageri 1 - 200 p
 • Byggnadsplåtslageri 2 - 200 p
 • Byggnadsplåtslageri 3 - 200 p

Övriga kurser (totalt väljs 200 poäng)

 • Plåtslageri - svetstekniker  - 100 p
 • Kulturplåtslageri - 100 p
 • Lättbyggnadsteknik - 200 p
 • Byggnadsplåtslageri 4 - 200 p
 • Gymnasiearbete - 100 p

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Utbildningsstart

De olika  utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Halmstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Halmstad! Vi tar emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Varberg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Varberg! Kontakta Sanna Nygard för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.                      Mejl: sanna.nygard@movant.se

Göteborg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Göteborg! Boka via mail toni.andersson@movant.se  så tar vi emot er på tisdagar kl.10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.       

Karlstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Karlstad! Boka via mail anna-maria.kitel@movant.se så tar vi emot er någon av de ca 2st öppet hus vi har per månad. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Sundsvall

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Sundsvall! Boka via mailandy.skogstrom@movant.se så tar vi emot er på onsdagar kl.13:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Uppsala

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Uppsala! Boka viahampus.andersson@movant.se så tar vi emot er på onsdagar kl.13:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsplåtslagare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights