Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

komvuxutbildning inom fordon och transport

Om du är en serviceinriktad person som är bra på att samarbeta med andra och lös problem kan en karriär in fordonsbranschen passa dig!

Idag sysselsätter transportbranschen många människor på många olika positioner tack vare den snabbt växande utvecklingen inom data- och informationsteknik, och många yrken kräver teknisk kunskap. 

Läs en komvuxutbildning inom fordon och transport

Komvuxutbildningar inom fordon och transport motsvarar den utbildning som du läser på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. Komvuxstudierna är mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar är färre, vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier. På komvux kan du till exempel läsa en vuxenutbildning till lastbilsmekaniker, fordonsmekaniker, fordonslackerare, bilskadereparatör, järnvägstekniker, yrkesförare inom buss eller lastbil.

Olika typer av yrken inom fordon och transport

Att jobba som mekaniker kräver viss fysisk styrka, men i och med den tekniska utvecklingen inom yrket så handlar det mindre och mindre om att jobba med händerna. 

Som yrkesförare för buss eller lastbil krävs speciella körkort, för tung lastbil krävs till exempel C-körkort. Att vara yrkesförare ställer stora krav på föraren kring säkerhet och hantering av gods. Då transportbranschen har internationaliserats kan det innebära långa körningar, men även kortare körningar förekommer. 

Sök via din hemkommun

Om du är intresserad av att läsa en transportutbildning på komvux så ska du kontakta din hemkommun. Där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med frågor och ansökning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in