Komvux- & vuxenutbildning

VVS-montör

Movant, i Göteborg (+9 orter)
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbilda dig till VVS-montör!

Vad gör en VVS-montör? En VVS-montör, eller rörläggare som de också kallas, arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö och kan duscha och tvätta. Som VVS-montör jobbar du inte bara i bostäder utan din arbetsplats kan vara sjukhus, kontor och företag.

Vill du bli VVS-montör? Yrket är ett traditionellt hantverk som förnyats med ny teknik, t ex används ofta datorer i värme- och kylanläggningar. Förutom att kunna behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna läsa ritningar och tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna, och givetvis även vara händig nog att utföra dom.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att bli VVS-montör inom branschen.

» Vill du veta mer om VVS-utbildningen? 
   Lämna din intresseanmälan här!

För mer information om VVS-montör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursplan

Kursplanerna varierar något från kommun till kommun, se Movants hemsida för mer information kring vad som gäller på din ort.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. För att kunna avlägga branschprov krävs att du har godkänt i Matematik 1, Engelska 5 samt Svenska 1 eller Svenska som andraspråk, eller motsvarande. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Lund

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Lund! Boka via mail lund@movant.se  så tar vi emot er på fredagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Jönköping

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Jönköping! Vi tar emot er på torsdagar kl. 15:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. Mejl: pia.axelsson@movant.se

Skövde

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Skövde! Kontakta oss via mail skovde@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Uppsala

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Uppsala! Kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Lorencita Eckerström, lorencita.eckerstrom@movant.se, för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Halmstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Halmstad! Vi tar emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Eskilstuna

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Eskilstuna! Boka via mail elin.bratt@movant.se så tar vi emot er på torsdagar kl. 13:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Helsingborg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Helsingborg! Boka via rektor Magdalena Tegeborn O'Keeffe på  076 101 41 42 så tar vi emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Varberg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Varberg! Kontakta Sanna Nygard för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.                      Mejl: sanna.nygard@movant.se

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: VVS-montör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
VVS
09 maj 2022
Sök Ej!

Ångrar att jag inte anmälde skolan! 100 000 kr (CSN) för en godkänd ”utbildning” (utan engagerade eller delaktiga lärare”. Självlärd av böcker, dator och Youtube. Fint på pappret.

1/5
Vartan_s
24 nov 2019
Värsta Utbildning

Jag spenderade ungefär 10 månader hos Movant Halmstad för att utbilda mig som VVS-Montör, under dessa månader har vi fått tre olika lärare, två sagt upp sig första veckan och d...

Maria Norshammar
04 dec 2019
Hej, Jag beklagar verkligen att du känner så. Det stämmer att du under din utbildni...
Visa mer
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights