Komvux- & vuxenutbildning

Isoleringsmontör

Movant, i Uppsala
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbilda dig till isoleringsmontör!

Vad gör en isoleringsmontör? Som isoleringsmontör hjälper du till att spara energi, minska bullernivåer och skydda mot brand och olyckor genom att isolera rör, cisterner och pannor. Det är ett yrke som passar dig som är kreativ och har förmåga att planera ditt arbete. Isolering sker av säkerhetsskäl vid transport av brand-och explosionsfarligt innehåll då ledningar och rör isoleras för att minska olycksrisken men även av miljö- och hygienskäl.

Ibland arbetar man i trånga utrymmen i exempelvis kontorsbyggnader, industrier, sjukhus och bostäder och i arbetsställningar som kräver rörlighet i axlar. Som isoleringsmontör är det viktigt att du har ett gott hantverk och yrket varvar praktiska och teoretiska kunskaper vilket du kommer få lära dig under utbildningen.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att bli isoleringsmontör inom branschen. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av VVS-branschens yrkesnämnd (VVSYN) för att kunna bli VVS College det som tidigare kallades Förstklassig skola. 

» Vill du veta mer om utbildningen Isoleringsmontör?
   Skicka in en intresseanmälan för mer information!

För mer information om Isoleringsmontör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.  För att kunna avlägga branschprov krävs att du har godkänt i Matematik 1, Engelska 5 samt Svenska 1 eller Svenska som andraspråk, eller motsvarande. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor. 

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Lund! Boka via mail lund@movant.se  så tar vi emot er på fredagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Isoleringsmontör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights