Komvux- & vuxenutbildning

Personbilsmekaniker

Movant, i Varberg (+3 orter)
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbilda dig till personbilsmekaniker!

Som personbilsmekaniker/fordonsmekaniker behöver du med allt modernare bilparkkunskaper både inom IT såsom traditionell reparation av äldre bilar. Underhållsservice och byte av slitna delar är vanliga arbetsuppgifter. Moderna bilar består av komplexa system i samverkan för högsta säkerhet och komfort samt för minimal miljöpåverkan.

En stor del av yrket innebär kommunikation med bilens system för att kunna ställa rätt diagnos. Som bilmekaniker är det därför viktigt med kunskap om både mekanik, hydraulik och elektronik samt hur dessa kan samverka.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som personbilsmekaniker.

» Vill du veta mer om utbildningen Personbilsmekaniker?
   Skicka in en intresseanmälan för mer information!

För mer information om Personbilsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursplan

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.  

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Halmstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Halmstad! Vi tar emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Skövde

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Skövde! Kontakta oss via mail skovde@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Varberg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Varberg! Kontakta Sanna Nygard för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.                      Mejl: sanna.nygard@movant.se

Lund

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Lund! Boka via mail lund@movant.se så tar vi emot er på fredagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Personbilsmekaniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights