Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Komvuxutbildning ElektronikStudera en komvuxutbildning inom el- och elektronik

Med en vuxenutbildning inom el och elektronik får du de baskunskaper och färdigheter som krävs för det framtida arbetslivet.

Du som är intresserad av att läsa en hel vuxenutbildning inom el och elektronik har många olika möjligheter. Du kan bland annat läsa till elektriker, industrielektriker, installationselektriker, nätverkstekniker, aotomationstekniker och mycket mer. Det finns också en hel del kortare komvuxkurser för dig som behöver komplettera eller läsa upp ett betyg.

Jobba som elektriker

Att arbeta som elektriker är ett roligt och varierande arbete med stora utmaningar och stora möjligheter. Det finns flera olika typer av elektriker och på senare år har arbetet också kommit att omfatta installation av datanät, kabel-TV, larmutrustning och annan ny teknik. Inriktningar inom elektriker yrket är till exempel installationselektriker, serviceelektriker eller distributionselektriker. Elektrikeryrket breddas och utvecklas kontinuerligt.

För att jobba med el och elektronik är det viktigt att du är tekniskt lagd och att du kan arbeta självständigt. Att kunna möta olika typer av människor är också en stor del av yrket. Prognosen för elektriker ser god ut då kunskapen alltid behövs.

Att studera på komvux

En komvuxutbildning motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Om du är intresserad av att läsa på komvux ska du kontakta vuxenutbildninge i din hemkommun.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in