Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Friskvård och hälsa yrkesutbildning

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Botkyrka, Danderyd, Falun, Huddinge, Håbo, Järfälla - Visa alla  
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Botkyrka
Jan, Aug

Danderyd
Jan, Aug

Falun
2020-08-24
Ansökan öppen 11 april – 26 maj 2020

Huddinge
Jan, Aug

Videoreportage

Elever och lärare på Friskvård- och hälsoutbildningen hos KUI i Stockholm delar med sig av upplevelser och erfarenheter från utbildningen.

Friskvård och hälsa yrkesutbildning

Personlig tränare, Hälsocoach, Aktivitetsledare

Vill du arbeta med friskvård, hälsa, träning och ledarskap? Friskvårds- och hälsoutbildningen är utformad särskilt för dig som vill arbeta inom fritids- och friskvårdssektorerna. Välj en studieform som passar dig. Du möts av lärare med både pedagogisk kompetens och erfarenhet inom området.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis hälsocoach eller gym- och sporthallspersonal. Du får kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, olika träningsmetoder och ledarskap. Du får dessutom en bra grund om du vill studera vidare inom området. Utbildningen läser du via Fridhemsplan UtbildningsCenter.

Fakta

Omfattning: 800 poäng
Utbildningens längd: 2 terminer
Studieformer: Klassrum, Distans

Välj en studieform

Studera i klassrum

Läser du i klassrum deltar du i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Studiestarter januari och augusti.

Studera på distans

Läser du på distans arbetar du mestadels självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är välkommen till öppen studieverkstad på skolan, där du får handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på skolan. Studiestarter januari, mars, augusti och oktober. OBS! Om du vill starta utbildningen i mars och oktober söker du kurserna Hälsopedagogik och Kost och hälsa för att komma i fas med pågående utbildning. Kontakta oss för information om vilka kurser som gäller, Fridhemsplan UtbildningsCenter 08-522 506 50.

Innehåll

Utbildningen innehåller både praktiska som teoretiska moment som ger dig insikt om olika delar av friskvård och hälsofrämjande arbete.

A-nivå

Du studerar begreppet hälsa ur olika perspektiv och du får kunskap om människors hälsa samt olika former av hälsofrämjande arbete utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du får även kunskap i grundläggande anatomi och fysiologi och hur kroppen fungerar i arbete och vila. Du lär dig utföra HLR (hjärt- och lungräddning) och får möjlighet att utöva olika träningsformer samt delta i friluftsliv. I kursen Idrott och Hälsa 2 ingår praktiska övningar som genomförs och examineras på Fridhemsplan UtbildningsCenter.

B-nivå

Du fördjupar dina kunskaper i anatomi och fysiologi. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika träningsformer och metoder. Du omsätter det du lärt dig i praktiskt handlande. Du får möjlighet att utveckla färdigheter i enklare massagetekniker samt kunskap i att möta och leda människor. Vid några praktiska moment får du möjlighet att öva på ditt eget ledarskap. I kursen Aktivitetsledarskap och Massage 1 ingår praktiska övningar som genomförs och examineras på Fridhemsplan UtbildningsCenter.

Efter avslutad utbildning

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom fritids- och friskvårdssektorerna som till exempel hälsocoach, personlig tränare, gym- eller sporthallspersonal eller studera vidare inom området.

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser ur hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller bredda din kompetens. 

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ›› 

Kontakta oss om har några frågor

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
Drottningholmsvägen 39 A, 112 42 Stockholm
Telefon 08-522 506 50

För mer information om Friskvård och hälsa yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Du ansöker via vuxenutbildningen i din kommun där du är folkbokförd. 

Vi har avtal med följande kommuner i Stockholms län: Danderyd kommun, Ekerö kommun, Järfälla kommun, Lidingö stad, Nacka kommun, Norrtälje kommun, Sigtuna kommun, Stockholm stad, Sollentuna kommun, Solna stad, Sundbyberg kommun, Täby kommun, Upplands-Bro kommun, Upplands Väsby kommun, Vallentuna kommun, Vaxholms kommun, Värmdö kommun, Österåker kommun.

Ansökan annan kommun

Om du bor i en kommun som vi inte har avtal finns det fortfarande en möjlighet för dig att sök utbildningen, till exempel om din kommun inte erbjuder utbildningen i sitt utbud. Du ansöker via Stockholms stad som vi har avtal med och som erbjuder vår utbildning i sitt kursutbud.

Välj en egen kombination av kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser ur hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller bredda din kompetens.

Kurser

A-nivå

Träningslära 1 TRNTRN01 100 poäng
Idrott och hälsa 2 IDRIDR02 100 poäng
Hälsopedagogik HALHAL0 100 poäng
Kost och hälsa HALKOC0 100 poäng

B-nivå

Aktivitetsledarskap PEDAKI00S 100 poäng
Träningslära 2 TRNTRN02 100 poäng
Massage 1 MAAMAA01 100 poäng
Fritids- och idrottskunskap FRTFRD0 100 poäng

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Amrita Lindell

“Utbildningen har varit enormt givande för mig. Jag har i många år varit intresserad av hälsa och friskvård för både kropp och själ. Att få studera och fördjupa mina kunskaper inom dessa områden har varit så inspirerande. Tänk att få plugga precis det man är intresserad av och har som hobby! Detta tillsammans med duktiga och lyhörda lärare som är flexibla och individuellt anpassar utbildningen har gjort att jag har haft en hög studiemotivation vilket har lett till mycket bra studieresultat.

Jag har nu återgått till mitt gamla jobb inom vården men kommer att integrera mina nya kunskaper i mitt jobb och hålla i en del hälsokurser på kvällarna. Det ena öppnar upp för det andra och jag är säker på att mina nya kunskaper i kombination med de kunskaper och erfarenheter jag hade med mig sedan tidigare kommer att öppna nya vägar i min kärriär och i mitt liv!

Tack till alla på KompetensUtvecklingsInstitutet för en fantastisk utbildning och för en skola med hög kvalitet!”

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Friskvård och hälsa yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Annika
(5)
Lärorikt och peppande!
Ulrika K
(5)
Jag har haft det riktigt roligt under den här tidens studier. Jag har valt att läsa på distans men har ändå vid praktiska moment träffat de som läst i klassrum. Det har varit otroligt givande att träffa dem och ta del av vad som sägs/görs i klassrummet. Lärarna som jag har haft/har är otroligt engagerande, hjälpsamma och omtänksamma! Jag har ett...
Visa mer

Du kanske också är intresserad av: