Komvux- & vuxenutbildning

Undersköterska med svenska som andraspråk - Uppsala

Längd
100 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober 2023 - Klassrumsstudier se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan är öppen 31 juli - 1 sep 2023
Utbildningsform
Klassrum
Längd
100 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober 2023 - Klassrumsstudier se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan är öppen 31 juli - 1 sep 2023
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

16 oktober 2023 - Klassrumsstudier

  • Klassrum
  • Uppsala Län
  • Sista ansökan: Ansökan är öppen 31 juli - 1 sep 2023

Om utbildningen

Undersköterska med svenska som andraspråk

Erbjuds endast i Uppsala kommun

Genom att kombinera undersköterskeutbildningen med svenskkurser för andraspråkiga öppnas en spännande väg för dig som strävar efter en karriär inom vård och omsorg samtidigt som du stärker din svenska färdighet. Denna unika möjlighet erbjuder dig chansen att både förvärva yrkeskunskaper och fördjupa dina språkliga förmågor. Utbildningen är inte bara givande och praktisk utan skapar också en väg mot ökad yrkeskompetens och en starkare svenskakunskap, vilket i sin tur öppnar upp nya dörrar på arbetsmarknaden.

Under utbildningens gång kommer du att utforska en mångfald av områden inom vård och omsorg. Du kommer att förvärva förmågan att erbjuda omsorgsfullt stöd till individer med olika behov och utveckla en djupare förståelse för dessa aspekter. Genom att fördjupa dig i ämnen som hygien, säkerhet och medicinska procedurer kommer du att utveckla den nödvändiga kompetensen för att framgångsrikt och professionellt utföra ditt arbete.

För att ansöka till utbildningen använder du dig av webbansökan via Uppsala kommun.

---------------------------

Omfattning: 2200 poäng
Utbildningens längd: 100 veckor
Studieform i januari: Klassrum

---------------------------

Förkunskaper

  • Godkänt betyg i SFI kurs D eller motsvarande kunskaper.

Bifoga dina betyg i din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

---------------------------

Klassrumsstudier

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

---------------------------

Obligatorisk APL/Praktik

Din Arbetsplatsförlagda Lärande (APL) ger dig en unik möjlighet att tillämpa dina teoretiska kunskaper i verkliga situationer. En erfaren handledare, speciellt utsedd på arbetsplatsen, kommer att guida och stödja dig under denna period. Under din praktik kommer du att anpassa dig efter handledarens schema och följa deras riktlinjer.

Din lärare kommer att upprätthålla en kontinuerlig dialog med både dig och handledaren. Regelbundna besök på arbetsplatsen säkerställer att du har en givande och lärorik praktikperiod, samtidigt som du får ut mesta möjliga av erfarenheten. Detta samarbete och stöd garanterar att du får en djupare insikt i yrket och utvecklar dina färdigheter på bästa möjliga sätt.

---------------------------

Omniway - Digital lärplattform

Vårt främsta mål är att göra din studieresa inspirerande och engagerande. Genom vår plattform, Omniway, öppnar vi dörrar till en värld av möjligheter för din personliga utveckling, allt i ditt eget tempo. Med ett användarvänligt gränssnitt och interaktiva funktioner strävar vi efter att ge dig verktygen att blomstra.

Oavsett om du föredrar att fördjupa dig i studierna bekvämt hemifrån, under din resa till jobbet eller i en avkopplande kafémiljö, kommer Omniway att vara din pålitliga följeslagare. Det anpassar sig efter dina behov och skapar en skräddarsydd inlärningsupplevelse som hjälper dig att nå dina mål på ett sätt som passar just dig.

---------------------------

Interaktiv kurslitteratur

Vi tillhandahåller digital kurslitteratur inom alla våra kurser. Denna digitala litteratur är integrerad direkt i vår läroplattform, och du har enkel åtkomst till att köpa dina digitala böcker med bara ett klick när din kurs påbörjas. Den digitala kurslitteraturen inkluderar en mix av texter, bilder, videor, interaktiva övningsfrågor samt alternativet att få texten uppläst.

Det digitala formatet ger dig fördelar som tillgänglighet och kostnadseffektivitet, ofta till ett pris som är mer fördelaktigt jämfört med traditionell tryckt kurslitteratur. Samtidigt vill vi också understryka att vi stödjer användningen av tryckt kurslitteratur som ett alternativ. Det ger dig flexibilitet att välja det format som bäst passar dina inlärningspreferenser och behov. På det här sättet kan du skapa en anpassad och givande studieupplevelse som fungerar bäst för dig.

För mer information om Undersköterska med svenska som andraspråk - Uppsala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Uppsala kommun ansöker du till våra komvuxutbildningar och kurser via kommunens ansökan.

Examen & Intyg

Yrken och arbetsmarknad

Efter denna yrkesutbildning kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom vård och omsorg, framför allt inom äldreomsorg och funktionsnedsättning.

--------------------------------

Undersköterska inom äldreomsorg och hemtjänst

Som undersköterska inom äldreomsorgen ger du individuell vård och omsorg till äldre i eget eller särskilt boende för äldre. Du är en del av personens vardag. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Undersköterskor på äldreboende jobbar oftast i arbetslag med annan vårdpersonal. I hemtjänsten arbetar man vanligtvis ensam hos hemma hos personen, om inte arbetet kräver att man är två.

--------------------------------

Undersköterska inom hälso- och sjukvården

Att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården innebär att du har ett jobb där omvårdnad av andra människor är kärnan i arbetet. Inom hälso- och sjukvårdens vårdavdelningar och mottagningar arbetar undersköterskan i team med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet.

--------------------------------

Skötare inom psykiatrisk vård

En skötare inom psykiatrisk vård kan arbeta med patienter på en psykiatrisk avdelning eller öppenvårdsavdelning. I den vård och omsorg som kommunen är ansvarig kallas skötare ofta boendestödjare eller vårdare. En stor del av arbetet går ut på att stödja patienterna så att de upptäcker och utvecklar sin egen förmåga att klara sin vardag genom samtal och genom att skötare och patient tillsammans gör vardagliga aktiviteter, t.ex. lagar mat, städar och motionerar tillsammans.

--------------------------------

Personlig assistent

Att arbeta som personlig assistent innebär att du kompenserar och underlättar vardagen för människor med funktionsnedsättning. Det kan till exempel vara rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättningar, eller en intellektuell funktionsnedsättning.

--------------------------------

Boendestödjare

Att arbeta som boendestödjare (boendeassistent) innebär att motivera och stödja personer med psykisk funktionsnedsättning Som boendestödjare motiverar, stimulerar och stödjer du personer med psykisk funktionsnedsättning att hantera sin vardag. Insatserna kan omfatta aktiviteter både i och utanför boendet.

--------------------------------

Stödassistent

Som stödassistent arbetar du med personer som har fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du ger pedagogiskt stöd och omsorg för att främja personens förmågor och självständighet. I arbetet ingår också att dokumentera individens utveckling och behov för att kunna följa upp att personen får rätt stöd och hjälp.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska med svenska som andraspråk - Uppsala

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Komvux och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...

Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights