Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Undersköterska - Linköpings kommun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Finspång, Linköping, Åtvidaberg
Klassrum
1,5 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Linköping
2022-08-22

Linköping
2023-01-16
2022-11-15

Finspång
Löpande starter

Åtvidaberg
Löpande starter

Videoreportage

Undersköterskeutbildning i Linköping

Om utbildningen

Vill du arbeta med människor som är i behov av omvårdnad, stöd och service inom vård och omsorg?

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis undersköterska, stödassistent, personlig assistent, boendestödjare eller skötare inom psykiatrisk vård. Du kan även läsa enstaka kurser för att bredda din kompetens.

Omfattning: 1 500 poäng
Studieformer: Dag, Distans, Flex
Utbildningens längd: 3 terminer (75 veckor)
Ansökan: Kontinuerlig antagning

För att erhålla formell undersköterskekompetens krävs minst 1400 poäng inom vård- och omsorgsämnen. Du kan välja att läsa hela utbildningen eller enstaka kurser för att komplettera tidigare utbildning och erfarenheter. Ingen tidigare erfarenhet krävs för att söka utbildningen.

Upplägg

Hela utbildningen består av 1500 poäng. En bit in i utbildningen väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar ger dig formell undersköterskekompetens.

Nivå A – grundläggande kurser, 500p
Nivå B – grundläggande kurser, 500p
Nivå C – inriktning, 500p

Våra studieformer

Dag – Närundervisning
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner på Linköping UtbildningsCenter. Övriga dagar studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning av lärare. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Distansundervisning
Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är också välkommen till öppen studieverkstad, där du kan få handledning av lärare. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt kursexaminationer genomförs på Linköping UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Flexibla studier
Du arbetar mestadels självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är också välkommen att delta på föreläsningar och öppen studieverkstad där du kan få handledning av lärare. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt kursexaminationer genomförs på Linköping UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Våra inriktningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar ger dig undersköterskekompetens.

Hälso- och sjukvård
Denna inriktning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom sjukvården. Du kan arbeta på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.

Äldreomsorg
Denna inrikting ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom hemtjänst och på särskilda boenden för äldre. Du arbetar med att stödja personer att leva ett så självständigt liv som möjligt genom att hjälpa till med dagliga rutiner, som städning, tvättning och matlagning, lägga om sår, linda ben och hjälpa personen att ta sin medicin. Arbetsgivare är till exempel hemtjänstföretag eller särskilda boende för äldre.

Funktionsvariation
Denna inrikting ger dig kompetens att arbeta som personlig assistent. Du ger stöd i vardagen åt personer som har en funktionsnedsättning exempelvis rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna är att tillsammans med den enskilda sköta det hen vill göra (laga mat, äta, jobba, resa, städa, umgås med vänner eller utföra fritidsintressen). Arbetsplatsen kan vara på personens arbetsplats, skola eller i hemmet. Du kan även arbeta som stödassistent. Arbetet innebär att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja den enskildes förmågor och självständighet. Arbetsplatser kan vara gruppboende, daglig verksamhet och korttidshem. Andra yrkestitlar kan vara omsorgsassistent, vårdare, arbetshandledare, habiliteringsassistent eller boendeassistent.

Psykiatri och socialt arbete
Denna inrikting ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vårdpå en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård där vård på en behandlingsavdelning integreras med dagvård och mottagning. Du kan också arbeta i brukarens hem. Du har flera möjliga arbetsområden, såsom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Du kan även arbeta som boendestödjare. Då arbetar du med personer med psykiska funktionshinder som bor i olika boendeformer. Du stöttar, motiverar och uppmuntrar personerna du jobbar med, och hjälper dem få bra och självständiga liv.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din APL på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Praktiska övningar

Våra utbildningar kombinerar teori och praktiskt lärande vilket gör dig väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Betyg

Alla kurser ger ett nationellt gångbart betyg. Du erbjuds också att genomföra ett gymnasiearbete vilket krävs för en gymnasieexamen. Genomfört gymnasiearbete krävs också för ett diplom från Vård- och omsorgscollege.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser från hela vårt kursutbud för att till exempel fördjupa, bredda eller komplettera din kompetens. Se hela vårt kursutbud ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Linköpings kommun gör du din ansökan till våra utbildningar via Jobb- och kunskapstorget i Linköping. Kontinuerlig antagning - det går alltså att söka under hela året.

KUI Linköping utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Linköping. Vårt utbildningscenter ligger på Tanneforsgatan 8 centralt i Linköping. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg och/eller Barn och fritid på uppdrag av Linköping, Finspång, Åtvidaberg, Kils kommun.

Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

För mer information om Undersköterska - Linköpings kommun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studeranderöster

”Det fina med KUI, är den flexibla studieformen. Tack vare den så kunde jag slutföra min undersköterskeutbildning, samtidigt som jag jobbade. Jag gjorde min egen studieplanering, bestämde studietakten och lämnade in uppgifter över internet. Samtidigt var jag välkommen på föreläsningar och studieverkstäder på skolan, om jag så önskade. Flexibelt, tillgängligt och smidigt. Jag kan varmt rekommendera KUI!” /Linda, Studerande

”Det var en positiv upplevelse att läsa på distans! Jag är väldigt stolt över mig själv att jag har lyckats med att nå mitt mål att bli undersköterska. Tidigare var jag övertygad om att jag aldrig mer skulle studera, men under min studietid så har jag blivit peppad. Nu funderar jag på att läsa vidare till sjuksköterska!” /Annelie Lundh, Studerande

“Jag vill tacka alla på KompetensUtvecklingsInstitutet som gjorde detta möjligt för mig genom ett stort stöd och ett brinnande engagemang!!” /Jossan, Studerande

"Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!" /Simon Wetterhäll

"Jag läser utbildningen på distans. Jag har fast anställning men kraven på kompetens ökar och inom kort behöver man kanske en formell kompetens och då vill jag se till att jag har den. Jag började med en kurs och sen upptäckte jag hur roligt det var! För dig som tror att du är för gammal, vill vidareutveckla dig eller börja en ny karriär så rekommenderar jag KUI. Du får det stöd du behöver. Ävenpå distans. Det är jätteroligt!" /Helene Wallstenius

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska - Linköpings kommun

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Linköpingspojken från öarna.
Det här var första gången jag genomförde en utbildning som var till största delen på distans och jag var då en aning orolig men jag måste säga att utbildningen gått jättebra och jag är verkligen sjukt nöjd. Lärarna är både väldigt kunniga och trevliga och omnius som platform i Linköping fungerar mycket bra. Om det var något man kunde påpeka var ...
Visa mer