Påbyggnad mot ekonomi och redovisning

Hermods VUX
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Alingsås, Botkyrka, Danderyd, Helsingborg, Huddinge, Kungsbacka - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Alingsås
Flexibel

Kungsbacka
Flexibel

Om utbildningen

När du väljer att läsa Påbyggnad ekonomi och redovisning får du kunskap om bokslut, internredovisning, företagsekonomiska grunder, beskattning, finansiering, internationell redovisning och revision.

Som ekonomi- och redovisningsassistent kan dina arbetsuppgifter bestå i att ta fram ekonomiska underlag, sköta ett företags bokföring, skatter och löner och utbetalningar. Det kan även ingå att ge service till anställda och kunder. I yrkesrollen ger du service till såväl kunder som till anställda.


Efter utbildningen

Efter utbildningen du fått kunskap så att du kan arbeta exempelvis på en redovisningsbyrå, en ekonomiavdelning, bemannings- eller småföretag. Du kan till exempel arbeta med bokslut, löner eller bokföring. Du har också fått kunskap om företagsekonomiska begrepp och förmåga att utföra organisatoriska och administrativa uppgifter.


Förkunskaper och behörighet

För att vara behörig krävs att du tidigare läst Administration, bas eller kurser motsvarande det.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.

Gymnasial yrkesutbildning

Yrkesutbildningar på gymnasial nivå kräver betyg från grundskola eller motsvarande samt grundläggande svenska/svenska som andraspråk och matematik.


Innehåll och upplägg

För mer information om Påbyggnad mot ekonomi och redovisning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Påbyggnad mot ekonomi och redovisning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm