Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Historia handlar också om samhällsstrukturer, människors handlande genom tiderna samt perspektivet mellan klass, genus, etnicitet och generation. Genom att följa den historiska utveckling som gjorts sedan antiken till idag kan du som student lära dig att se samband och strukturer som följer oss än idag. Studierna tar sin utgångspunkt i hur människors liv, under olika tider, gestaltar sig och förändras. Kulturella processer samt miljöförändring studeras för att få ett brett perspektiv.

Läs historia på komvux

Historiakurser på komvux är till för dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg. Du som redan har ett betyg i en historiakurs och vill höja detta kan göra en så kallad prövning via komvux vilket betyder att du läser på egen hand och sedan gör ett prov som styrker dina kunskaper.

För att börja studera på komvux ska du ta kontakt med din hemkommun. Om den kurs i historia som du vill läsa inte erbjuds på vuxenutbildningen i din kommun kan du höra med dem om de sammarbetar med närliggande kommuner som kan tänkas erbjuda just den kursen. Du kan också fråga din kommun om det finns möjlighet för dem att köpa in den kurs som du vill läsa.

Läs en komvuxkurs i historia på distans

Det finns många olika komvuxkurser att välja mellan när det kommer till nivå. Prata med en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du är osäker på vilken historiakurs du behöver läsa. Många historiakurser erbjuds också på distans vilket betyder att du har alla föreläsningar via webben. Tänk på att det behövs bra självdiceplin och god organisationsförmåga för att klara av att läsa på distans.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in