Färskvaror och Delikatesser - Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Solna
ca. 35 veckor
CSN-berättigad

Om utbildningen

Bli expert på färskvaror och delikatesser

Utbildningen är anpassad efter branschens önskemål och kurserna som du läser är aktuella och verklighetsnära.
Du får bred kunskap om olika produkter som finns i dagligvaruhandeln, exempelvis frukt, grönsaker, fisk och skaldjur samt mejeriprodukter. Du får lära dig hur råvaror och andra produkter inom olika varugrupper i dagligvaruhandeln kan användas, kombineras och tillagas. I utbildningen behandlas också grunderna i matlagning och bakning.

För mer information om Färskvaror och Delikatesser - Lärlingsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidigare morgnar och helger.

Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

Kursinnehåll

  • Orienteringskurs för lärling 50p
  • Hygienkunskap 100p
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100p
  • Mat och Butik 1 100p
  • Mat och Butik 2 100p
  • Service och bemötande 1 100p
  • Livsmedels och näringskunskap 1 100p
  • Mat och Butik Specialisering 100p
    Totalt: 750 poäng

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Färskvaror och Delikatesser - Lärlingsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000