Träarbetare

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Borlänge, Falun, Stockholm
Klassrum
1000 gymnasiepoäng
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Borlänge
Löpande starter

Falun
Löpande starter

Stockholm
Löpande starter

Stockholm
Löpande starter
Träarbetare

Träarbetare

Utbilda dig till Träarbetare

Vill du vara med och bygga framtidens hem och arbetsplatser där människor kommer leva och bo? Tycker du om att se resultatet av ditt arbete och veta att det du skapat kommer ge tak över huvudet åt familjer och arbetskollegor i flera generationer? Gillar du att röra på kroppen och jobba i varierande miljöer tillsammans med andra personer? Då kan du bli träarbetare.

I det här yrket arbetar du bland annat med nybyggnationer, ombyggnationer och renoveringar av hus men också med anläggningsarbete. I Sverige byggs det just nu så det knakar – därför finns det gott om jobb och du kommer behövas.

Hur ser en arbetsdag ut?

På en byggarbetsplats finns många träarbeten som måste göras. Det kan röra sig om nyproduktion, ombyggnation eller renovering av olika typer av byggnader. Arbetsuppgifterna kan variera mellan att till exempel bygga bärande konstruktioner, snickra formar för betonggjutning, inredning samt resa mellanväggar, spika tak eller paneler och montera gipsskivor. När det gäller husbyggen monterar träarbetaren dörrar, fönster, skåp och andra snickerier. Träarbetare utgår nästan alltid från en ritning och ritningsläsning är därför en viktig del av jobbet. Ibland stöter du på problem och behöver använda fantasi och skaparförmåga för att lösa uppgiften.

För mer information om Träarbetare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja YrkesAkademin Vux?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Bra kontakter med näringsliv

Så ansöker du

Ansökan

Du ansöker hos vägledningscentrum i utbildningskommunen. Om du bor i en annan kommun behöver du ta kontakt med vägledningscentrum i din hemkommun och få godkänt av dem.

Behörighet

SFI C och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande

Kursinnehåll

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 ombyggnad
  • Trä 1 stommar
  • Trä 2 beklädnad
  • Trä 3 montage

Upplägg

Utbildningen utförs i kombination med Sfi d eller svenska på grundläggande nivå. 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Mindre kostnad för litteratur kan förekomma. Skyddskläder finns att låna.

APL 

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande, är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa nya kontakter och bygga nätverk för att komma närmare arbetsmöjligheter redan under utbildningstiden så att vägen ut till nytt jobb blir kortare.

Enligt gällande yrkesutbildningsavtal får du ditt yrkesbevis när du kommit upp i 6800 timmar.

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Träarbetare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Vux