Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Anläggningsförare

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Borlänge, Falun, Kalix, Luleå, Norrköping, Sundsvall
1200 gymnasiepoäng
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Borlänge
2021-08-09
2021-05-30

Falun
2021-08-23
2021-06-01

Anläggningsförare

maskinförarutbildningMaskinförare

Fotbollsplaner, vägar, bostadshus, skolor, broar – ja i princip allt som byggs i Sverige börjar med markförberedelse, och som maskinförare är du ofta först på plats. Men det är bara några av alla möjligheter, som maskinförare finns en mängd viktiga och spännande jobb där efterfrågan på dina kunskaper är stor. Lockas du av tanken att sitta bakom spakarna på tunga maskiner, skulle du trivas i ett varierande jobb med nya arbetsplatser och olika uppdrag? Då kan maskinföraryrket vara rätt för dig.

Hur ser en arbetsdag ut?

För att utföra sitt arbete som maskinförare måste man kunna läsa ritningar och beskrivningar för bygg- och anläggningsarbeten. Du kör och underhåller olika sorters jordflyttningsmaskiner så som grävmaskiner, hjullastare och bandschaktare med mera. Vanliga arbetsuppgifter är att schakta för byggnader och vägar, gräva för kablar eller VVS-ledningar, lasta och lossa olika typer av gods och material. Du kan även arbeta i grustag eller med torvhantering. Allt oftare behöver man även kunna utföra arbeten med laser- och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering.

För mer information om Anläggningsförare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Examen & Intyg

Certifiering:

Efter genomförd godkänd utbildning får du ett utbildningsintyg på den anläggningsmaskin man är utbildad för, efter 30 månaders yrkeserfarenhet byts utbildningsintyget ut till ett yrkesbevis.

Utbildningsintyget och Yrkesbeviset utfärdas av TYA (Transportfackens Yrkes- & Arbetsmiljönämnd).

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. 

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Anläggningsförare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Vux