Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Borlänge, Falun
Klassrum
1600 gymnasiepoäng
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Borlänge
Löpande starter

Falun
Löpande starter
murare

Om utbildningen

Murare - i kombination med svenska

Av alla yrkena inom byggnadsteknik så är murare ett av de äldsta och mest respekterade. Medan mycket tekniskt har ändrats genom åren så är murarens traditioner, skicklighet och hantverksteknik alltid högt värderad inom nästan all husbyggnadsverksamhet. Det här arbetet är ofta fritt och rörligt. Efterfrågan är stor och du som vill kan även välja att vidareutveckla dina färdigheter och bli specialiserad inom egna områden eller starta egen firma.

Hur ser en arbetsdag ut?

Muraryrket är bra för dig som är kreativ och gillar att se resultatet av det du skapat. Dagarna är varierade och du träffar många nya människor. Som murare är arbetsuppgifterna främst att bygga upp husväggar med lättbetongblock och klä husfasader med tegel. Dessutom utför du putsning med olika sorters tekniker och bruk som sprutas eller läggs på för hand. Många murare väljer att specialisera sig inom mureri eller putsning och en del murare gör även inredningsjobb så som tegelväggar eller puts och murverk för spisar. Du kan även arbeta med stuckatur. Då arbetar du med dekorationslister av gips vid taket och tillverkar takrosetter. Det är ett avancerat jobb som kräver vidareutbildning.

För mer information om Murare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Vux?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Bra kontakter med näringsliv

Så ansöker du

Du ansöker hos vägledningscentrum i utbildningskommunen. Om du bor i en annan kommun behöver du ta kontakt med vägledningscentrum i din hemkommun och få godkänt av dem.

För att ha förutsättningar att kunna studera utbildningen ska du ha:

  • godkänt i matematik på grundskolenivå
  • godkänt i svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå

Upplägg

Utbildningen utförs i kombination med Sfi d eller svenska på grundläggande nivå.  Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Mindre kostnad för litteratur kan förekomma.

APL 

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande, är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa nya kontakter och bygga nätverk för att komma närmare arbetsmöjligheter redan under utbildningstiden så att vägen ut till nytt jobb blir kortare.

Kursinnehåll

  • Orienteringskurs, 100 p. Introduktion till yrket.
  • Husbyggnadsprocessen, 200 p
  • Husbyggnad 1, 100 p
  • Husbyggnad 2, 200 p
  • Husbyggnad 3, ombyggnad, 200 p
  • Mur- och putsverk 1 grundmurar, 100 p
  • Mur- och putsverk 2 murverk, 100 p
  • Mur- och putsverk 3, 100 p

För dig som har studienivå inom sfi D eller på grundskolenivå bedrivs studier i svenska samtidigt som yrkesutbildningen.

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Murare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Vux