Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Inom byggbranschen finns det mängder av olika yrken och inriktningar. Det är inte ovanligt att det i ditt arbete ingår att måste flytta till en annan ort under perioder för att utföra ett arbete. Därför är det vanligt att många i byggbranschen veckopendlar mellan bostaden och arbetsplatsen om det inte finns tillräckligt med arbete på orten där man bor.

Om du vill jobba inom byggbranschen är det viktigt att du har god fysik då arbetet ibland kan vara tungt. I byggarbetet använder du olika maskiner och tekniskt avancerade instrument i arbete och det finns stor möjlighet att specialisera sig inom yrken som är inriktade mot exempelvis byggnadsrenovering.

Inom de flesta byggarbeten kan du utbilda dig redan under gymnasiet om du går byggprogrammet. Där kan du sedan inrikta dig vidare och gå som lärling för att komma in på den bana du vill.

Det finns också byggutbildningar på komvux som du kan läsa både som påbyggnadsutbildning eller som grundkurs.

Studera inom Bygg på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna.

Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in