Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Energibranschen spelar en mycket stor roll i vårt moderna samhälle. Om du är intresserad av energi, behöver komplettera dina gymnasiebetyg med en komvuxkurs inom energi eller vill förbereda dig för högre studier så passar en enskild komvux kurs dig.

Yrkesprogram inom energi på komvux

Du som vill förbereda dig för ett yrke i energibranschen kan välja att läsa ett yrkesprogram på komvux. Välj bland annat mellan utbildningarna Kylmöntör, Nätverkstekniker eller Servicetekniker inom energiteknik. 

En vuxenutbildning ges på gymnasialnivå men innehållet och studieupplägget är anpassat efter vuxna. En komvuxutbildning är mer effektiv och du läser utbildningen på kortare tid än du skulle ha gjort på gymnasiet. Eftersom undervisningstimmarna är färre så förväntas det av dig att du ska ta mer ansvar över dina studier.

Kontakta Vuxenutbildningen i din kommun om du vill plugga på komvux

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera kan du i vissa fall bestämmer tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. En studie- och yrkesvägledar kan också hjälpa dig att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun om du vill läsa på komvux. De hjälper dig med din ansökan och kan svara på alla dina frågor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in