Lärarassistent - kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
45 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
2023-04-24

Stockholm
2023-09-11
2023-07-16

Videoreportage

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta i skolan med stöttning och mentorskap och få redskap att möta elever med olika behov och förutsättningar.

Du vill göra skillnad och strävar efter att göra skolmiljön så bra som möjligt för eleverna och vill arbeta med både administrativa och pedagogiska uppgifter.

Undervisningsform

Utbildningen till lärarassistent är en yrkesutbildning som bedrivs på heltid under två terminer. Den består av en digital introduktionsdag, åtta lärarledda utbildningsblock à två dagar på vår skola i Hammarby sjöstad i Stockholm varvat med självstudier på distans och arbetsplatsförlagt lärande (APL) i en skolverksamhet. APL-perioden är ca sju veckor och motsvarar 15% av utbildningen.

Utbildningens innehåll

Några av kurserna är:

  • Pedagogiskt ledarskap - Här lär du dig se etiska dilemman i skolans vardag och att kunna förkroppsliga god värdegrund i mötet med personal, elever och vårdnadshavare. Att förstå och kunna praktisera gott ledarskap är även det en viktig del.
  • Psykologi & sociologi - Du lär dig kunna analysera elevers tankar, känslor och beteenden, förstå ungdomskulturer och hur man hanterar sin professionella roll i relation till olika grupperingar.
  • APL – arbetsplatsförlagt lärande - Under utbildningens andra termin är du under sju veckor på praktik på en skola där du får tillfälle att testa och utveckla kunskaperna du hittills fått.

Våra fantastiska lärare är yrkesverksamma inom sina respektive områden och har lång erfarenhet av pedagogisk verksamhet och av att arbeta i skolan.

Vill du veta mer, läs vidare på sverigehalsan.se

Lärarassistent

Om utbildningen

Har du ett stort intresse för pedagogik, psykologi och ledarskap och vill jobba pedagogiskt med barn och ungdomar i skolan? Ansök då till vår yrkesutbildning till lärarassistent. Under två terminer läser du ett brett urval av kurser baserade på aktuell forskning och väl etablerade teorier. Sju veckors APL i en skolverksamhet ingår i utbildningen!

Som lärarassistent är det viktigt för dig att göra skolmiljön så bra som möjligt för eleverna, både i och utanför klassrummet. Du har ett omväxlande arbete där du både är en vuxen förebild och stöd för eleverna samt ett administrativt och pedagogiskt stöd till lärarna som avlastning i den dagliga verksamheten. Du kan även bedriva mentorskap för elever med olika behov. Efter utbildningen har du en bred grund att stå på och är väl förberedd för att kunna arbeta i både privata och kommunala skolverksamheter.

För mer information om Lärarassistent - kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Utbildningen bedrivs via komvux
  • Du ansöker via komvux i din hemkommun
  • Utbildningen är CSN-berättigad

Behörighetskrav

De förkunskaper som krävs är svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå/från grundskolan eller motsvarande.

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent - kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

SVERIGEHÄLSAN