Yrkesvux/Program (Komvux)

Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning

Sverigehälsan, i Stockholm (+1 orter)
Längd
45 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
11 september, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-07-16
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
45 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
11 september, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-07-16
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

11 september, 2023

  • Distans med träffar
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2023-07-16

Om utbildningen

Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inrikning

Bli Stresspedagog och led vägen andra mot ökat välmående 

Vill du arbeta professionellt med stresshantering, mental träning och återhämtning? Mår du som bäst när du kan inspirera och coacha andra till hälsosamma vanor och balans i livet? Då har du hittat rätt!

Med vår utbildning i ryggen har du kunskaper som är eftertraktade på arbetsmarknaden och du har möjlighet att skapa din egen yrkesroll.

Med stresshantering i fokus

Huvudämnet i utbildningen är stresshantering och innefattar både teori vad som händer i kroppen och hjärnan vid stress och du lär dig om symtom och bakomliggande orsaker till stress. Du läser under två terminer ett brett urval av kurser: kommunikation, pedagogiskt ledarskap, komplementärmedicin och entreprenörskap för att bara nämna några.

Sju veckors APL-praktik ger värdefull erfarenhet

Efter utbildningen har du möjligheter att själv välja hur ditt nya yrke ska se ut! Vill du arbeta på ett stort företag, inom en organisation eller som många andra av våra tidigare deltagare starta eget? En APL-period på 7 veckor i slutet av utbildningen ger dig chans att testa och utveckla dina nya kunskaper i praktiken på en arbetsplats, en värdefull erfarenhet inför din nya karriär.

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund,  friskvårdsbranschens ledande yrkesförbund.

För mer information om Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som vill arbeta professionellt med stresshantering mot enskilda klienter, företag eller organisationer. Du motiveras av att hjälpa andra och vill ha kunskaper och verktyg för att kunna arbeta brett inom området. Du kan gå utbildningen som ett komplement till din nuvarande roll eller med syftet att skapa dig helt en ny yrkesroll.

Undervisningsform

Du studerar på heltid under 45 veckor. Två dagar i månaden är det undervisning på plats i skolans ljusa fina lokaler i Hammarby Sjöstad. Ett antal digitala dagar är också schemalagda. Övrig tid studerar du på distans och lägger själv upp dina studier.

Så ansöker du

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad om du läser via komvux. Du kan också anmäla dig direkt via våra webbplats som privat yrkesutbildning som du själv finansierar.

För mer information, se utbildningens sida på sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Behörighetskrav:

Du som ansöker via komvux behöver ha betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå från grundskolan eller motsvarande.

Fortsatta studier

Exempel på fortsatta studier är:

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 23 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nicole A
28 dec 2020
Ett år av värdefull livskunskap

Jag är väldigt tacksam för min utbildning som innehållit djupgående, värdefull kunskap om stress och återhämtning, praktiska verktyg och inspirerande möten med lärare och kursar...

Visa mer
4/5
Ann-Sofie Vennersten
25 dec 2020
Utvärdering av året 2020

Jag är imponerad över att alla lärare löste det så bra med den digitala lösningen och kunde ställa om direkt till digitaliseringen.

2/5
Moxy
21 dec 2020
Stressande och krävande utbildning

Tuff och väldigt krävande utbildning. Bra innehåll men oerhört mycket arbete som krävs av studenterna, många gånger i onödan.

Sverigehälsan
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...

Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Highlights