Yrkesvux/Program (Komvux)

Hälsocoach - Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning

Sverigehälsan, i Stockholm (+1 orter)
Kommande Informationsmöte
6 december, 2023 13:00
(+ Läs mer )
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
12 februari, 2024 (+4 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Kommande Informationsmöte
6 december, 2023 13:00
(+ Läs mer )
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
12 februari, 2024 (+4 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Hälsocoach - Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning

Bli Diplomerad Hälsocoach och led andra på vägen mot ett friskare liv

Vill du arbeta professionellt med att coacha andra till en mer hälsosam livstil? Då har du hittat rätt! Med Sverigehälsans utbildning till Diplomerad Hälsocoach får du en mängd metoder och verktyg för att på bästa sätt coacha dina klienter till ett friskare liv.

Efter utbildningen har du stora möjligheter att själv välja hur ditt yrkesliv ska se ut. Vill du arbeta på ett stort företag, inom en kommun eller på en träningsanläggning? Eller vill du kanske som många andra av våra tidigare deltagare starta eget?

Du får en bred grund att stå på med kunskaper om fysisk aktivitet, sömn, kost och stresshantering som alla är viktiga delar för en hälsocoach. En annan viktig del för att nå fram till dina klienter är kommunikation då du kommer att ägna mycket tid åt att motivera och inspirera människor till förändring. Därför lägger vi stort fokus på det rådgivande samtalet och hur tankar, känslor och beteenden påverkar våra vanor. Du får också träning i att organisera, genomföra och utvärdera olika aktiviteter.

Sex veckor praktik ingår i utbildningen

En APL-period på sex veckor i slutet av utbildningen ger dig en fantastisk möjlighet att testa och utveckla dina kunskaper i praktiken på en arbetsplats.

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund - friskvårdsbranschens ledande yrkesförbund - vilket innebär att du får en relevant utbildning och kunskap som efterfrågas i branschen.

För mer information om Hälsocoach - Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 4 startdatum

12 februari, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

12 februari, 2024

  • Distans
  • Distans

22 april, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

22 april, 2024

  • Distans
  • Distans

Varför välja Sverigehälsan?

Behov på arbetsmarknaden

Praktik/LIA

CSN Berättigad

Kursinnehåll

Huvudämnet är träningslära, där du lär dig om anatomi, fysiologi, teori och praktik för styrke- och rörlighetsträning samt träningsplanering. Utöver detta ingår kurser i kost och hälsa, pedagogiskt ledarskap, massage, hälsopedagogik och entreprenörskap.

För mer detaljerad information, läs mer på sverigehalsan.se

Målgrupp

Utbildningen till Diplomerad Hälsocoach vänder sig till dig som vill arbeta professionellt med att stötta och inspirera andra till nya, sunda vanor för ett hälsosamt liv. Du motiveras av att hjälpa andra och vill ha verktygen som gör dig redo för att kunna arbeta coachande inom området. 

Upplägg

Du studerar på heltid under 40 veckor. Utbildningen består av lärarledda utbildningsdagar ca 1-2 dagar varannan vecka. Vissa dagar är helt online, andra dagar har du som deltagare möjlighet att välja mellan alternativen att delta på plats på vår skola i Hammarby Sjöstad i Stockholm eller online via länk (SVH stream).

Övrig tid studerar du på distans och lägger själv upp dina studier. Utbildningen avslutas med 6 veckors praktik (APL).

Ansökan och behörighet

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad om du läser via komvux. Den kan också sökas direkt via oss som privat yrkesutbildning som du själv betalar.

Du som ansöker via komvux behöver ha betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå från grundskolan eller motsvarande.

För mer information, se utbildningens sida på sverigehalsan.se eller beställ mer information. Hör av dig!

Informationsmöte

Digitalt infomöte – Hälsa & friskvård

Välkommen att anmäla dig till ett digitalt infomöte om våra utbildningar inom hälsa och friskvård: hälsocoach, kostrådgivare och stresspedagog!

Utbildningsledaren Conny presenterar utbildningarna och går igenom innehåll, upplägg, ansökan och hur du kan jobba efter att du gått en utbildning hos oss.

Anmäl dig på sverigehalsan.se/events

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-12-06    Tid:   13:00 - 14:00  

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsocoach - Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sverigehälsan
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar med ett steg framåt. Där och då kommer lusten att växa, finna kunskap, inspiration och glädje. På Sverigehälsan hittar du nya vägar för ditt yrkesliv och stimulerar din personliga utveckling. Ta steget! Vi erbjuder yrkesutbildningar inom komvux och...

Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
4/5
Feedback
21 sep 2022
Feedback till Diplomerad Hälsocoachutbildning

En fantastisk och intensiv utbildning där jag utvecklats otroligt mycket o lärt mig massvis. Kompetenta och engagerade lärare med engagerade o härliga klasskamrater som delat me...

Visa mer
5/5
Clay Josefsson Devlésa
27 jul 2022
En vass utbildning som är användbar i vassa situationer

Jag är djupt tacksam för denna utbildning, den är som handen i handsken för mig och min fru som har startat hälsoföretag. Vi fick helheten.

4/5
Hanna
24 jun 2020
Mycket bra!

Heltäckande, duktiga lärare med kopplingar till näringslivet, intressant och givande, denna borde alla gå!

Highlights