Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Undersköterska

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Distans, Solna, Västerås
Klassrum, Distans
ca. 75 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Mässa
2022-09-29
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Solna
2022-10-10

Västerås
2022-10-24

Solna
januari 2023
november 2022

Distans
Distansutbildning möjlig!
Undersköterska

Om utbildningen

Vi vill bidra till att förhållningssätt, bemötande och kvalitet ökar inom vård och omsorg.

Våra kursdeltagare ska känna yrkesstolthet. Vår målsättning är att vara ett utbildningsföretag i tiden och därför är vi noga med att följa utvecklingen i de områden vi utbildar inom. Utbildningen passar dig som vill arbeta med människor i behov av stöd, omvårdnad och omsorg. Du får även lära dig hur olika sjukdomar och funktionshinder påverkar människan och din viktiga roll i att hjälpa dessa människor leva ett värdigt liv.

För mer information om Undersköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Solna

Klassrum, dag: Du är i skolans lokaleri Solna Centrumför lektion2,5 dagar i veckan.Praktik har du 15% av hela utbildning(8 veckoriprimärvården – sista 4 veckor väljer dusjälvinriktning inom vården)

Klassrum, kväll: Kursen kommer att hållas 2-3 kvällar per veckan mellan Kl. 17:30-21:00 i våra lokaler på Solna Torg 3.Praktik har du 15% av hela utbildning(8 veckoriprimärvården – sista 4 veckor väljer dusjälvinriktning inom vården)

Distans: 1 gång i veckanbehöver du infinna dig i skolans lokalerför lektionsamt 1 gångI månadenför obligatorisk närvarovid provtillfällen.Praktik har du 15% av hela utbildning(8 veckoriprimärvården – sista 4 veckor väljer dusjälvinriktning inom vården)

Lärling: 4 dagar i veckan är du ute på en praktikplats tillsammans med en handledareoch1 dag i veckanbehöver du infinna dig i skolan lokaler för lektion.

OBS: Under utbildningen kommer att behöva ett hälsointyg när du går ut på din praktikplats. Detta skaffar du via din praktikplats.

Västerås

Du får träna på det du lär dig via böcker genom praktiska övningar. Du gör även praktik på en arbetsplats – APU på minst 8 veckor – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar.

Efter utbildningen

Det finns ett stort behov av utbildad personal inom vården. Efter utbildningen har du goda möjligheter att arbeta inom olika verksamheter inom äldreomsorg, psykiatri, rehabilitering eller omsorg om funktionshindrade. Du kan arbeta inom boende, sysselsättningsverksamheter eller med vård och behandling.

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Västerås

Du behöver ha gått klart grundskolan, samt ha läst matematik A och B.
Du som är nyanländ behöver ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun

Solna

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som är eller ska fylla 20 år.

Du som är nyanländ behöver ska ha läst klart SFI samt grundläggande svenska som andraspråk – eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här

Västerås

Du ansöker via VUC: Vuxenutbildningscentrum i Västerås
Här hittar du ansökan: www.vasteras.se/vuc
När du fyllt i den skriver du ut den och skickar den tillsammans med dina betyg till:

Västerås stad
Vuxenutbildningscentrum
722 13 Västerås

Solna

Du söker utbildningen via din hemkommun.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Mässa

Future Norrbotten

– Astar finns med på mässa i Boden.

Kom och prata yrkesutbildningar med oss i Boden Energi Arena den 29-30 september.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-09-29    Tid:   10:00 - 16:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000


Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 7 recensioner.

Clara
Jag är jätte nöjd med både läraren och kursen i sig. Har lärt mig massor och även fått återkoppling om det är något jag missförstått eller inte alls förstår mig på, min lärare har alltid varit öppen för att hjälpa till och gå igenom allt vi inte förstått
Astar AB Kommentar:
Hej Clara!

Det glädjer oss att du är nöjd med utbildningen! All lycka till i framtiden önskar vi på Astar!
LillaMy
Jag har aldrig varit med om en sämre utbildning än denna! Att ni på Astar får hålla på längre är både skamligt för Västerås Stad och er själva. Inga lärare, ingen utrustning och betygen sätts endast teoretiskt. Teori som skulle letts av lärare men även om vår utbildning var inte på distans så blev den det. Läraren dyker inte upp på lektionerna u...
Astar AB Kommentar:
Hej Lilla My! Beklagar att du fått den upplevelsen på vår skola i Västerås. Vi har haft en del problem där och dessa har vi nu följt upp genom en kvalitétsuppföljning som Västerås stad har gjort, och nu ska allt vara åtgärdat där det brast förut. Vi vill gärna ha kontakt med dig så att vår kvalitétsavdelning kan komma i kontakt med dig. Mejla ...
Visa mer
D
Supernöjd med min utbildning hos Astar. Pedagogiska lärare som alltid är tillgängliga för hjälp och man känner sig alltid sedd. Rekommenderar denna skola starkt!