Undersköterska
Vårdbiträde
En utbildning för dig som vill arbeta med människor och människors välbefinnande.
Vård- och omsorgsutbildningen ger dig kunskaper motsvarande en undersköterskeutbildning, och förbereder dig för arbete inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst, till exempel som personlig assistent, boendestödjare eller undersköterska.
Arbetsmarknaden är mycket god för utbildade undersköterskor, och efter utbildningen har du goda möjligheter att hitta ett intressant arbete.
Så ansöker du
För mer information, besök skolans hemsida.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfritt.
Utbildningens längd och innehåll
Du läser på heltid, 40 h/vecka. Totalt ingår kurser om 1350 poäng, fördelade över tre terminer. Kurserna under Termin 1 och 2 är gemensamma för alla. Termin 3 läser du 400 poäng, som du själv väljer bland våra åtta fördjupningskurser.
Termin 1
- Medicin 1
- Vård- och omsorgsarbete 1
- Etik och människans livsvillkor
Termin 2
- Psykologi 1
- Psykiatri 1
- Specialpedagogik 1
- Vård- och omsorgsarbete 2
- Hälsopedagogik
Termin 3 (valbara kurser)
- Akutsjukvård (200 p)
- Hemsjukvård (100 p)
- Komplementärmedicin (100 p)
- Mental träning (100 p)
- Psykiatri 2 (200 p)
- Specialpedagogik 2 (100 p)
- Vård och omsorg vid demenssjukdom (100 p)
- Äldres hälsa och livskvalitet (200 p)
I utbildningen ingår 6-14 veckors praktik, beroende på vilka fördjupningskurser du väljer.
OBS! Samtliga kurser kan sökas som enstaka kurser.
Utbildning på halvdistans
Vård- och omsorgsutbildningen ges på halvdistans. Det innebär att du har undervisning i skolan en dag i veckan och studerar självständigt under övrig tid. Att studera på detta sätt ger dig möjlighet att fritt planera och lägga upp ditt arbete när det passar dig, samtidigt som det kräver att du tar ett stort ansvar för dina studier. Mycket av arbetet sker via den webbaserade lärplattformen Fronter.
Utöver den obligatoriska dagen i skolan erbjuder lärarna schemalagd handledning en gång/vecka.
Validering
Validering innebär att du kan få tillgodoräkna dig de praktiska kunskaper och erfarenheter som du har med dig. Vid en validering görs en bedömning av om de kunskaper du har motsvarar de kunskaper som ingår i någon av kurserna som ingår i utbildningen. Att validera dina kunskaper kan ge dig möjlighet att förkorta din studietid.
Komvux Värmdö

Komvux Värmdö
På Komvux Värmdö finns grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, Yrkeshögskoleutbildning (YH) , lärlingsutbildningar (APL), svenska för invandrare (SFI) samt Lärvux. På Komvux Värmdö arbetar man med en tydlig inriktning att skapa en positiv och kreativ mötesplats för människor i olika livssituationer och...