Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Inom kommunikation och PR hittar du många olika yrkesroller, där det i grund och botten handlar om att förmedla de budskap som företaget eller organisationen vill lyfta fram till allmänheten.

Kommunikation och PR är ett brett och nödvändigt funktionsområde för de allra flesta organisationer och företag, stora som små, i Sverige och på den internationella arenan. Att bevaka vad som sägs, tycks och skrivs om organisationer och företag blir allt mer en praxis på företagens informationsavdelningar nu när ett rykte kan färdas och spridas blixtsnabbt.

De som bryr sig om kommunikation blir också fler och fler. Kunder, medarbetare, aktieägare, medlemmar är alla målgrupper som behöver rätt information vid rätt tillfälle. Det gör kommunikationen mer komplex än den någonsin har varit.

Är du intresserad av kommunikation och PR? Börja med en komvuxutbildning!Många spännande komvuxutbildningar inom kommunikation och PR

Vill du ha en längre vuxenutbildning kan du till exempel läsa grafisk produktion eller marknadsassistent. För dig som vill läsa en kortare kurs på komvux inom kommunikation och PR finns en hel del att välja mellan. Läs till exempel kommunikation, textkommunikation, retorik, grafisk kommunikation, affärskommunikation eller intern och extern kommunikation.

En komvuxutbildning motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

Sök komvuxutbildning via din kommun

Om du vill läsa på komvux ska du ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer ni tillsammans. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Om din kommun inte erbjuder den kursen som du vill söka kan du höra med dem om de vill köpa in den till dig eller om de samarbetar med andra kommuner så att du kan läsa den där.

Läs kommunikation och PR på distans

Många komvuxkurser inom kommunikation och PR erbjuds på distans. Du läser då på egen hand när det passar dig och all kontakt med lärare och klasskamrater sker via webben. På vissa utbildningar kan träffar förekomma. Tänk på att distansutbildningarna kräver god självdisciplin eftersom du studerar på egen hand.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in