Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Gemensamt för utbildningar inom journalistik och skrivande är att de ger kunskap inom kommunikation och hur man förmedlar ett budskap. Det finns många olika komvuxkurser att välja mellan för dig som vill läsa journalistik och skrivande. Välj bland annat mellan textkommunikation, journalistik, reklam och kommunikation, medieproduktion, litteratur och skrivande.

Journalistik och skrivande på komvux

En komvuxutbildning inom journalistik och skrivand passar dig som vill komplettera dina gymnasiebetyg för högre studier, läsa upp ett redan befintligt gymnasiebetyg eller för dig som är intresserad och vill ha mer kunskap i ämnet. Kanske kan en komvuxkurs inom journalistik och skrivande vara startskottet på en framtida karriär som till exempel journalist, författare, kommunikatör eller copywriter.

Komvuxutbildningar inom journalistik och skrivande på distans

Flera av komvuxutbildningarna inom journalistik och skrivande är på distans Du som redan har ett arbete eller annan sysselsättning kan därför enkelt planera din studietid och läsa när det passar dig under dygnet. Det gäller dock att du har bra självdisciplin och är strukturerad för kraven på dina prestationer är precis lika höga som vid klassrumundervisning. För att kunna studera på distans behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling då den mesta delen av utbildningen sker online. Vissa klassrumsträffar kan förekomma, men det kan variera från kurs till kurs.

Ta kontakt med din hemkommun om du vill plugga på komvux

Om du vill läsa en komvuxutbildning inom journalistik och skrivande ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker. De erbjuder ofta ett stort antal kurser och utbildningar som du kan gå. Om den utbildning du vill läsa inte finns så kan du kolla med din kommun om de kan tänka sig att köpa in kursen från en privat utbildningsanordnare av komvuxutbildningar. Många privata vuxenutbildningsanordnare har avtal med flera kommuner så att du kan läsa även deras utbildningar.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in