Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Falun, Luleå
50 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Falun
2020-08-24

Luleå
2020-09-14

Svetsare

SvetsareHar du funderat på hur man kan utbilda sig till svetsare? Gå en svetsutbildning på YrkesAkademin. Läs mer om hur du kan bli svetsare här!

Svetsutbildning - vad gör en svetsare?

Om du vill bli svetsare har du valt ett kreativt yrke där du jobbar med utrustning i en spännande miljö.Som svetsare fogar du med hjälp av olika metoder samman stål och andra metaller. Du arbetar bland annat med tillverkning, montering och reparation av metallprodukter och stålkonstruktioner; här ingår allt från bilar till broar.

Hur utbildar man sig till svetsare?

Du får genom utbildningen alla de teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter som behövs för att arbeta som svetsare. Efter genomförd utbildning kan du jobba som bland annat svetsare och licenssvetsare på olika material med hjälp av de metoder du under utbildningen har fått lära dig.

Ämne – Sammanfogningsteknik

Undervisningen i ämnet sammanfogningsteknik ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga att sammanfoga olika material med hjälp av utrustning anpassad för materialet. Undervisningen ska leda till att eleverna utvecklar kunskaper om olika metoder för sammanfogning samt förmåga att bedöma vilken metod som är lämpligast att välja för den aktuella uppgiften. Genom undervisningen ska eleverna också ges möjlighet att utveckla kunskaper om utrustningens funktion och användningsområden samt om vikten av underhåll av utrustningen.

Kurser som ingår i utbildningen:

  • Människan i Industrin - 100 p
  • Produktionsutrustning 1 - 100 p
  • Industriell mätteknik - 50 p
  • Produktionskunskap 1 - 100 p
  • Svets grund - 100 p
  • Kälsvets 1 MMA - 100 p
  • Materialkunskap 1 - 100 p
  • Kälsvets 1 MIGMAG - 100 p
  • Sammanfogning SAASAA0 - 100p
  • Stumsvets 2 MMA - 100 p
  • Stumsvets MIGMAG - 100 p
  • Gymnasiearbete (certifiering) - 100 p
För mer information om Svetsare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha grundskolekompetens.

Ansökan 

Kontakta din lokala vuxenutbildning för att göra ansökan. Många kommuner har idag ansökan via internet. Ansökan får via Falu kommun. 

Examen & Intyg

Certifiering: Inom Svetsyrket finns många olika typer av certifieringar och det är avhängigt vad för material man arbetar med, vilken typ av svets man arbetar med och vilken typ av svetsfog man behöver göra. Läs mer om certifiering till Internationell svetsare på Svetskommissionens hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. 

YrkesAkademin Vux

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svetsare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin VuxDu kanske också är intresserad av: