Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Kostrådgivare - komvux

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
1 termin
Heltid, distans
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2021-09-20 - Stockholm

Diplomerad Kostrådgivare - komvux

Intresset och medvetenheten för kost och hälsa är idag större än någonsin. Våra kostvanor har stor påverkan på vår hälsa och vårt sätt att fungera. God kost och hälsa ska vara tillgängligt för alla och med vår kostrådgivarutbildning kan du hjälpa andra till förändring och sunda kostvanor.

Vår kostrådgivarutbildning har en psykologisk inriktning – hur våra tankar, känslor och beteenden styr våra kostvanor. Vi lägger stor vikt vid det rådgivande samtalet. Du får inte bara kunskaper, utan lär dig att förmedla kostlära på ett sätt som når fram till människor med olika behov och förutsättningar oavsett om det handlar om träning, övervikt eller stress.

Vår utbildning baseras på aktuell forskning. Du lär dig att ge kostråd utifrån välgrundad vetenskap och att kritiskt granska myter som finns om kost. Du får även arbeta med konkreta fall samt öva på kostrådgivning med faktiska klienter under handledning.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden, vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet är aktuellt och uppdaterat.

För mer information om Diplomerad Kostrådgivare - komvux, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som har ett brinnande intresse för och vill arbeta med kostrådgivning och kostlära. Utbildningen passar också dig som som redan arbetar med hälso- och friskvård och vill komplettera dina kunskaper. Vi har deltagare som arbetar inom omsorg, skola och träningsbranschen som vill lyfta sin yrkesroll till nästa nivå.

Undervisningsform

En fristående utbildning under en termin som ges på halvdistans, vilket innebär obligatoriska träffar på skolan två dagar vid sex tillfällen och studier på distans övrig tid.

Målsättning

Målet är att du efter utbildningen ska du kunna arbeta som kostrådgivare. Du ska även kunna komplettera den yrkesroll du har idag med dina nya kunskaper.

Utbildningens innehåll

  • Kostrådgivning: kost- och näringslära
    • Här läser vi bland annat: hur levnadssätt, föreställningar och sociala mönster påverkar hälsan, kostrådgivning, kostanalys, näringsämnen, matsmältningen, kost och idrott samt att vi gör ett klientarbete under handledning.
  • Kognitiv pedagogik – kostens psykologi
    • Här ingår studier om det kognitiva förhållningssättet samt arbetsmetod, om tankar, känslor och beteenden, schemamodellen, tankefällor och förändringsarbete.
  • Hälsopedagogik – att kommunicera hälsa
    • Detta moment handlar om hälsorelaterade levnadsvanor, frisk- och riskfaktorer, metoder för att analysera människors hälsotillstånd samt interaktion och kommunikation i samarbete och möten med människor.

För mer ingående information, läs mer på sverigehalsan.se

Så ansöker du

För att antas till vår kostrådgivarutbildning bör du ha viss arbetslivserfarenhet och ett intresse för att arbeta med kost- och hälsorådgivning.

Ansök vi komvux i din hemkommun

Utbildningen kan finansieras via kommunens vuxenutbildning på flera platser i landet. För mer information, läs på vår hemsida - sverigehalsan.se/utbildning/diplomerad-kostradgivare eller beställ mer information

CSN-berättigad

Om kommunen beviljar din ansökan har du möjlighet att ansöka om studiemedel via CSN.

Du kan också gå utbildningen som privatbetalande

Utbildningen kan även bokas privat, kostnaden är då 51 825 kr inkl. moms.

Fortsatta studier

Så här kan du gå vidare och komplettera din utbildning:

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Kostrådgivare - komvux

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö