Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Lastbilsförarutbildning

Nybro Kommun
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Nybro
40 veckor
Lastbilsförarutbildning

Lastbilsförarutbildning

Utbilda dig till Lastbilsförare!

Vill du ha ett yrke där frihet, omväxling, service och ansvar är en del av vardagen?

Nybro Vuxenutbildning erbjuder dig en yrkesförarutbildning anpassad till dagens höga krav. Utbildningen tar dig hela vägen till ett framtidsyrke med många spännande möjligheter.

Utbildningen Yrkesförare – Godstransporter ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt miljö och kvalitetsmedvetet sätt.
Utbildningen genomförs i samarbete med branschens företag, både stora koncerner inom transportsektorn, som mindre åkerier. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning. Praktik på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.

Nybro Vuxenutbildning

I verksamheten används bland annat en avancerad fullskalig körsimulator för tunga fordon som är en Volvo orginalhytt med alla instrument och reglage. Simulatorn reagerar på samma sätt som när föraren kör ett traditionellt fordon.
Användning av körsimulator i utbildningssammanhang är överlägsen jämfört med traditionell körning, exempelvis vad gäller effektivitet, miljö, säkerhet och ekonomi.

För mer information om Lastbilsförarutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Förkunskapskrav

För utbildningen gäller att den sökande ska:

  • Ha slutfört sista årskursen i grundskolan eller motsvarande och har godkända betyg i svenska alternativt svenska som andra språk, engelska och matematik eller på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper.
  • Ha fyllt 21 år.
  • Ha ett körkort med förarbehörighet av minst klass B.
  • Ha ett körkortstillstånd för körkortsbehörighet C och CE krävs vid kursstart.

Kursinnehåll

  • Yrkestrafik 300 poäng
  • Godshantering 100 poäng
  • Godstrafik 200 poäng
  • Fordonskombinationer 200 poäng

Utbildningen innehåller 800 verksamhetspoäng fördelade på 40 veckor.

Examen & Intyg

Efter avklarad utbildning har man erhållit körkortsbehörighet C eller CE, Yrkeskompetensbevis krävs för att få arbeta som yrkesförare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du betalar själv för körkortstillstånd (inkl läkarintyg), vissa av trafikverkets kostander samt kurslitteratur m.m.

Nybro Kommun

Välkommen till Nybro kommun!

Innovation och utveckling hämtar sin drivkraft från kreativitet och kunskap i någon form. Ett aktivt och framåtsyftande näringsliv eller organisation måste ha tillgång till dessa fyra beståndsdelar. Brunnen är mötesplatsen som förmedlar, tillhandahåller och utvecklar. Brunnens uppdrag är att tillgodose...


Läs mer om Nybro Kommun och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lastbilsförarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nybro Kommun

Långgatan 13
382 80 Nybro

Du kanske också är intresserad av: